Construkt Creative Commons License 2024.03.02 0 1 10833

Ha 40.000-el többen haltak meg abban a három évben, miközben semmi más nem változott a korábbi évekhez képest, mint hogy beütött ez az új járvány, akkor minden racionálisan gondolkodó józan ember tudja, hogy mi volt a fő oka.

Te meg ábrándozhatsz, hogy mi lett volna, ha már régóta sokkal egészségesebben él a népünk, a kormányaink sokkal több forrást áldoznak az egészségügyre, és annak dolgozói is lelkiismeretesebben végzik a munkájukat. De hát ők se jobbak vagy rosszabbak, mint a többi honfitársunk átlaga, meg a kormányaink is olyanok, amilyeneket mi választunk. Mi magunk, akik élünk úgy, ahogy, egészségtelenebbül, mint a kulturáltabb, szorgalmasabb, kiegyensúlyozottabb, empatikusabb népek.

 

Ezen csak nagyon nagyon hosszú idő alatt lehet változtatni. A járvány ennél sokkal gyorsabban támad, azzal szemben csak gyors, statáriális intézkedésekkel lehet felvenni a harcot.

 

Ezért volt rendkívüli felelőtlenség a részedről, hogy mindvégig bagatellizáltad a járványt, s lépten-nyomon megkérdőjelezted az ellene hozott intézkedéseket. Most pedig mikor elmúlt, minden mai társadalmi gazdasági jelenségért, problémáért is a járvány kezelését teszed meg univerzális bűnbaknak. Ez már valami rögeszmés csőlátás.

Előzmény: covid2o50 (10832)