covid2o50 Creative Commons License 2024.03.02 0 0 10830

Most, hogy koronavírus járvány következtében meghaltak száma meghaladta a 7 millió főt, érdemes megnézni, hogy 1 millió lakosra számolva mely államokban haltak meg a legtöbben.

Marginális kérdés, ez egyetlen betegség a világban, és egyetlen múltbéli probléma, a covid óta 500 millió ember halt meg a földön. A halálozási ok sokkal magasabb bizonyos civilizációs betegségeket tekintve, amik elkerülhetőek.

Magyarországon nem azért olyan magas ez a szám mert rosszul lett kezelve a járvány (a világ legtöbb országában ész nélkül, kapkodva meghozott döntések mentén lett kezelve, úgy hogy az átlag embertől ez el is várható) - hanem mert a magyar emberek roppant egészségtelen életmódot folytatnak, egészségügy gyakorlatilag egy vicc évtizedek óta, a magyar ember pszichés állapotával is vannak problémák finoman fogalmazva, ami az egészséget elsősorban meghatározza.

Olyan adatok hitelesebb lennének, amik csak azokat az áldozatokat összesítenék akiknél a covid volt a halál egyetlen oka, tehát nem volt melette egyéb súlyos betegségei (ez esetben az hogy covid áldozatnak van tekintve kicsit félrevezető, mert lehet daganatos betegség áldozatnak is tekinteni, ahol a covid volt súlyosbító tényező) - Így ez a szám máris nem 7 millió lenne hanem párszázezer...

Aztán majd idővel jó lenne elszámolni azokkal az áldozatokkal is akik a coviddal összeköthető gazdasági válság, és az ezzel összeköthető háborúk nyomán haltak meg eddig, és fognak meghalni a következő években.

És lesz olyan pont amikor úgy fog tűnni hogy a covid vírus közvetlenül elenyésző áldozatokkal járt, közvetve pedig sokkal többel.

Előzmény: Pathmaster (10829)