zdcmchy Creative Commons License 2024.02.25 0 0 435803

Azt mondják ez megtörtént, amikor a StLőrinc keletkezett, átszakadt egy jégfal és nagy mennyiségben édesvíz zúdult be, az akkor leállította. Ui. az egyik motorja, hogy a párolgás miatt növekedik a víz só tartalma azzal a sűrűsége és lemerül.

Tehát az lenne a helyes ellenvetésed, hogy a felmelegedés nem csak olvasztja a gönlandi jeget hanem fokozza a párolgást is. Gondolom ezért mondták eddig, hogy a leállás majd a következő évszázadban esedékes mert a felmelegedésnek két következménye is van amelyek egymás ellenében hatnak az áramlat szempontjából. De most ezek a szegediek gondolom (ezt is csak én gondolom, nem olvastam részletesebben) , azt számították ki, hogy az olvadás jobban gyorsul mint a párolgás, de csak tág intervellumra teszik azzal, hogy 2025. és 2095. között bekövetkezik.

 

Tehát egyelőre én is úgy vélem, hogy

természettudomány- elégtelen.

Amit ide karmolásztál az nem természettudományos megközelítése a témának.

... de ha te elégséges vagy, akkor írj olyasmit pl. a szél hatása. Az a jeget ha olvasztja az viszafordíthatatlan, ha elolvadt az el van olvadva, nem fagyasztja vissza, de a párolgásnak csappadék a következménye. Mire következtetsz majd azt nem tudom, szerintem semmire, de azt mondod te pályázod az elégségest légkör fizikából.

Vagy írhatnád ha közepesre pályáznál pl azt, hogy ha kisebb a sótartalom akkor jobban párolog mert a só hidroszkópos, megköti a vizet. Emelkedik a fagyáspontja is annak is csak te tudhatnád mik a következményei, de az már 4 es szint lenne. Egyelőre ezzel a kommentedel nálam elégtelenre vizsgáztál.

Előzmény: ,m,1710 (435801)