Ildi Tarlukács Creative Commons License 2024.02.23 0 0 13255

Múlt héten gyors versenyek voltak. A férfiak Norvégiában versenyeztek, nekik ezek voltak az utolsó versenyek ezekben  a szakágakban a világkupa döntő előtt. Lesiklásban Hintermann nyert Kriechmayr és Alexander ellőtt. Szuper G-ben Kriechmayr nyert Read és  a holtversenyben harmadik Odermatt és Paris előtt. Mindkét szakágban Odermatt vezeti szakági világkupát. A mezőnyből hiányzott az edzésen megsérülő Sarrazin.

A nőknek Crans - Montanában volt versenyek . A pénteki lesikláson Lara Gut - Behrami nyert a holtversenyben második Flury és Hütter előtt. Szombati lesikláson Bassino nyert, akinek ez volt az első vk-győzelme lesiklásban Brignone és Gut előtt. Vasárnapi szuper g-n az idén újra magára találó Venier nyert, akinek ez volt az első győzelme ebben a szakágban Brignone és Bassino végeztek mögötte a dobogón.

A hétvégén szerzett pontjaival Lara Gut 200 pont fölé növelte az előnyét a továbbra is sérült Shiffrin előtt, mivel három szakágban is vezet jó esélye van az összetett megnyerésére a 2015-16-os szezon után Shiffrin visszatérésétől függetlenül.