attailor2 Creative Commons License 2024.02.16 -1 2 57222

A szegények továbbra is szívatva vannak a hatalom által, mert ugyan már vannak megfelelő jelöléssel ellátott, visszaváltható alu italosdobozok a boltok polcain, s ezáltal eldobálva mindenfele, vagy a közterületi, s nem közterületi kukákban, ahonnan összeszedhetők, de a nagyobb élelmiszerboltokba telepített, s egyébként a régi betétdíjas üvegek visszaváltását el is végző gépek valamilyen okból, számomra egyelőre nem érthető módon, a fent említett aludobozok átvételét mégsem végzik el!

Ez tény, hisz kipróbáltam, s nem is egy helyen.

Úgyhogy én csak arra tippelek, hogy maguk a boltok bojkottálják a visszaváltást amiatt, hogy haladékot kaptak erre, ha jól tudom júl.1-ig.

Nyilván addig teszik ezt, amíg lehet, mert az egyszer csak meginduló aludoboz, üveg, műanyagpalack áradat kezelése hatalmas feladat, költség, plusz munka lesz az eddigiekhez képest számukra!

Szerintem egyébként is ennek a nyűves kormánynak, s ezzel nem a gyurcsótánymaffiát vágyom vissza természetesen, a Nemzethy Dohányboltok mintájára kellett volna létrehoznia egy olyan céget, megfelelő infrastrutúrával ami ezzel a "szemét"-tel foglalkozna. Én Nemzethy Trehányboltnak neveztem volna el, s ott mindenki kedvére leadhatná a szemeteit 8-18 óráig készpénz ellenében.