Bandos Creative Commons License 2024.02.13 0 0 37787

Szia Léna!

 

Még egy hasznos jótanács, ami a tapasztalataink alapján minden maldív resort szigeten működik (ha szükséges), és különösen fontos lehet Filitheyo-n.

 

Ha esetleg olyan szobát kaptok, amelynek nem tetszik a szigeten belüli elhelyezkedése, vagy nem jó ott a part, vagy bármilyen más problémát észlelsz, akkor érdemes szinte azonnal visszasétálni a recepcióra, és udvariasan elmondani nekik azt, hogy a sziget nagyon tetszik, és a személyzet is kedves, de ezzel együtt is csalódottak vagytok, mert az életetek vágya volt eljutni a maldívra, és erre a szigetre, de sajnos az a villa, amit kaptatok, az nem tetszik, mert ott nem szép a part, stb., stb. (és itt jöjjenek az okok...).

 

Utána szintén udvariasan meg kell kérni őket, hogy szeretnétek másik villába költözni, de fontos azt is mondani, hogy tudjátok, hogy ez aznap nem biztos, hogy megoldható (ez szinte majdnem mindig így van), de azt kéritek, hogy lehetőség szerint másnap költözhessetek. (Ha nem annyira "fogadókészek" erre a kérésre, akkor 10-20 USD mindig segít...., de erre nem is mindig van szükség.)

 

Nekünk ez eddig mindig bejött, és mindig kaptunk (általában másnap) új szobát, sőt a legtöbb esetben a kérésünkre előre felírták nekünk egy papírra, hogy mely villák fognak megüresedni, és még választanunk is lehetett, hogy a szabad villák közül melyiket választjuk. (Előtte persze érdemes megnézni a megüresedő villák elhelyezkedését, környezetét, stb., és ezután dönteni.)

 

A superior villák közül Filitheyo-n a 100 fölötti számozásúak elhelyezkedése nem igazán jó, a 45-100 közötti villák pedig attól függően vannak nagyon jó, elég jó, vagy elfogadhatóan jó helyen, hogy akkor éppen a part mely részén van széles homokos part, és hol van éppen kevésbé szép és megfelelő part. Ez majd csak a helyszínen derül ki, előre nem igazán lehet tudni, mert akár néhány héten belül is változhat a part elrendezése, erről gondoskodnak az áramlatok.

 

További jó készülődést!

 

Bandos

 

 

Előzmény: Léna007 (37786)