Fizolti Creative Commons License 2024.02.09 0 3 13912

Szerb menetrendek vonalanként: 

 

Ред вожње – Курир – Srbijavoz (srbvoz.rs)

 

(A tömeges linkelés a nem túl könnyű kereshetőség miatt.)

 

A nemzetközi személyforgalom úgy tűnik a szegedi uzsgyikra, meg két pár Bar-i vonatra korlátozódik, Bulgária és Észak-Macedónia felé vonalfelújításokra hivatkoznak; Románia és - ami már durvább - Horvátország felé semmire, egyszerűen nincs ilyen mező. Egyébként a Sid határállomásig egész tűrhető, 6 pár vonat megy. 

 

ms.pdf (srbvoz.rs)

 

bg_si.pdf (srbvoz.rs)

 

Szokásos módon több teljesen, vagy részben üres mező van, így például Pancsova-Nagybecskerek szakasz benne van a menetrendben, de vonat egy sincs itt. Ellenben Nagybecskerekről már 4 pár vonat is megy hétköznapokon Banatsko Milosevo (Karlova) felé, amiből 1 pár szabadkai, a többi Kikindára megy. 

A további két pár Szabadka-Kikinda vonattal együtt Banatsko Milosevo szinte csomópontnak számít az állomáson megálló napi 12 vonattal. 

 

bgdu_pagl_zr_ki.pdf (srbvoz.rs)

 

Pancsovára a 6 pár verseci vonat mellett megy a PANVOZ 6 pár vonata is, amik Pancsován egy két megállós, két kilométeres szárnyvonalat tesznek meg a város déli része felé. 

 

bgdu_pagl_vs.pdf (srbvoz.rs)

 

bgdc_pv.pdf (srbvoz.rs)

 

A Zombor-Újverbász vonal menetrendjének hibás a linkje (Szabadka-Kikinda vonalra mutat), a menetrendi kereső nem talál járatot még a vonal Zomborhoz közeli szakaszán sem. 

 

Szabadka és Zombor között mindössze 2 pár személyvonat maradt, az első is csak délután ér Szabadkára. Bajmok és Szabadka között csak a tavankúti megállás maradt meg. Újvidék és a rendezője között pótlóbusz. 

 

ns_bog_sb_su.pdf (srbvoz.rs)

 

Belgrád és Újvidék között 31 pár vonat közlekedik, többféle ütemes jellegű menetrend szerint: 

IC délelőttől estig óránként, személyvonat (RE) valamikor egy, valamikor két óránként van. reggel személyvonatok mellett, este az IC-k és személyek helyett REx vonatok közlekednek 2-4 megállás kihagyásával. reggel a kétféle vonat kb. félóránként van. 

 

bgcent_ns_su.pdf (srbvoz.rs)

 

Koszovó felé a szokásos módon, Rudnica állomásig van forgalom. 

 

bg_lp_kv_kp.pdf (srbvoz.rs)

 

Nincs forgalom/vágányzár van még Nistől Délre mindhárom vonalon, Belgrádtól Mala Krasna és tovább Lapovo felé, itt sikerült egy szigetüzemet létrehozni a Smederovo-Pozarevac vonatok megtartásával. 

Ellenben Nistől Zajecar felé, és tovább Majdanpekig és Prahovoig is van forgalom.