moonwalkr Creative Commons License 2024.02.02 0 0 37683

Előbb-utóbb eljutsz oda, hogy gyönyörödet leled majd a saját szervezésben.

Nem akkor ördöngősség, persze a tapasztalat sokat számít, hogy mikre kell odafigyelni, hogy például  a nemzetközi járat és a belföldi járat jól illeszkedjen időben oda-vissza, vagy rendben van, hogy letett a gép a reptéren, de hogy jutok el a szállodába, ilyenek.

Csak egyszer kell ráérezni (meg persze nem rögtön a legbonyolultabbal kezdeni) és utána majd amikor visszagondolsz, mindig kérdezni fogod, hogy mi volt ebben a bonyolult.

 

Ami az irodát illeti. Az egyéni szervezésre mindenkinek a Booking és a szálloda saját honlapja ugrik be elsőre. Pedig van egyéni szervezés irodán keresztül is. A Maldiv-szigetek az egyik olyan szerzet, ahová pont nem a bookingos modellel kell utazni, hanem irodával. Persze nem az IBUSZ-szal, hanem ahogy itt a fórumon látható lassan évtizedes időskálán a nagy német irodák útjait kínáló kis közvetítőkkel. Mert mindig olcsóbbak. És mégis ott áll az iroda mögötted. Meg van az a szempont is, hogy több szem többet lát és ha egyéniben elnéznél valamit, az iroda rádkérdez: Te, figyelj és vízumot intéztél már? Vannak, akik fújolnak, hogy abzug utazási iroda, de sokszor mégis jó az, ha van mögötted valaki. Ezzel a modellel, mint Maldivon, másutt sem szokott drágább lenni az út, mintha nem vennél igénybe irodát. 

És végül az áll szemben az egyéni vs. iroda vitában, hogy az iroda is becsődöl (sajnos láttunk ilyet számolatlanul, igaz inkább a konzerv szegmensben), csak ennek exponenciálisan kisebb az esélye, hogy valami járattörlésed lesz a repülőn, vagy valami más ad hoc felmerülő dolgot kell intézni. Ilyenkor marha jó az iroda és erre mondjuk minden második-harmadik utadon sor kerül, míg egy csődre mondjuk minden ötvenediken. És még egyszer: még az irodákkal is meg lehet találni azt az utat, hogy ne legyen drágább, sőt sokszor olcsóbb. 

 

Ez persze az én szubjektív véleményem

Előzmény: GSzarkaTAT3 (37680)