ergoGnomik Creative Commons License 2024.02.01 0 2 10132

Januárt a múlt év végén meghirdetett programozási verseny két nevezése indította: a Flappy Fly FeCO-tól és a Bombtank Haegartól. Ezt követte a legendás magazin, a Terror News 32. száma, mellyel több, mint három évtizedes tetszhalálból támadt fel az újság. Reménykedjünk, hogy nem csak egy szám erejéig! A folytatásban Mad adta közre egy talán soha el nem készülő játékának, az 5G-nek egy korai verzióját, illetve Luca rázott gatyába egy újabb 16-os játékot és kiadta a Karate +D-t. Ezek után csapódott be a szinte már elmaradhatatlan újabb TCFS játék átirat, mely ezúttal a Turbo Outrun. Együtt jött vele a játék zenéit tartalmazó zenegyűjtemény Csabo+4 gondozásában, a Turbo Outrun Music Box. Luca megdolgozik a megbecsülésért, mivel a Tomcat +GD is az általa rendberakott és csítelt játékok sokaságát bővíti immár. És mivel Outrunból sosem lehet elég, Csabo+4 készített egy intrót a címzene általa átdolgozott változatával, az Outrun II SB-t. Az is kiderült, hogy az ügyességgel és kéz-szem koordinációval gyengébben megáldott rajongótársaink számára is van remény az Impossible Mission +4 és a Bruce Lee Anniversary Edition végigjátszására. Illetve a Joco's C264 SD Drive birtokosok számára készült a meghajtójukat támogató változat a Turbo Outrun-ból és Lemmingsből STM jelöléssel.

 

Akik fejleszteni szeretnének valamit a gépeinkre, azoknak örömhír lehet, hogy a 6.1.2-es verzióra frissült Charlemagne LUMYDCTT-je, a Multipaint immár a 2023.6-os változatnál tart és a CBM Program Studio-nak is elkészült a 4.2.1-es frissítése. Már ha használják ezek közül bármelyiket.

 

Csory SID kártyájáról egy nyúlfarknyi nyilatkozat került fel a Plus4Worldre a mestertől, SukkoPera pedig jó szokása szerint közreadta a terveit három belső memóriabővítőjének: FixteenHannes256Hannes512.