Ildi Tarlukács Creative Commons License 2024.01.29 0 0 13250

A szombati verseny is elég vontatott volt Cortinában a szél és a bukások miatt. Isabelle Wrightot elvitte a mentőhelikopter, de nem lett súlyos sérülése, a vasárnapi szuper g-n már rajthoz állt. A svájciaknál újabb szalagszakadás volt, ezúttal Hählen sérült meg ugyanott és ugyanúgy, mnt Suter. pEgyébként még Gisin is bukott, de rá csak kisebb kihagyás vár A versenyt végül Mowinckel  nyerte, Wiles és Goggia előtt. A norvég és az amerikai versenyzők kedvezhetett az, hogy a szél miatt volt egy hosszabb szünet és az alatt javultak a körülmények.

A vasárnapi szuper g-t Lara Gur- Behrami nyerte Venier és Miradoli előtt. Ezen a versenyen Valerie Grenienek volt nagy bukása, ami miatt vállsérülést szenvedett idén már nem versenyezhet. A hétévégére tervezett garmischi gyors versenyeket lemondták, mert veszélyes pálya.

Egyébként hétvégén Garmischban rendeztek két szuper g-t. Az elsőt meglepetés Allegre nyerte, akinek ez volt az első győzelme a világkupában mögötte Bosca és Meillard végeztek. Vasárnap Odermatt nyert Haaser és von Almen előtt.