csinnnKA Creative Commons License 2000.05.10 0 0 163
Sziasztok SZORGOSKEZŰEK! :-)

Már régóta nézegetem ezt a topicot a tartalomjegyzékben, most végre bele is kukkantottam.
Nagyon jó, nagyon nőies, szerintem majdnem minden nő legalább egy kézimunkában járatos.
Én mostanában leginkább még varrogatni szoktam (egyszerűbb ruhák, szoknyák stb.), de azelőtt, amíg több időm volt, játszott a kötés-horgolás is, kamaszkoromban pedig hímeztem és makraméztam (tudjátok, spárga-csomózgatás).
Most majd gyorsan átfutom az egész topicot, mi mindenről van benne szó (a foltvarráson kívül).
Addig is:
LENNE EGY ÓRIÁSI KÉRÉSEM A HORGOLÓKHOZ:
Valamikor réges-régen (mindenesetre több, mint 10 éve) egy kolléganőm mintája (és útmutatója) alapján horgoltam egy vállkendőt a nagymamámnak. Arra emlékszem még az egészből, hogy egy kis láncszemes körből indult, amibe talán egyráhajtásos pálcikákból valami legyező-féle mintát horgoltam, amit aztán (mintha) láncszem-sorral zártam (volna) le. A vállkendőhöz szükséges nagy háromszöget -szerintem- az 1-3-5 stb. szaporítással értem el valahogy, de sajna tényleg nem emlékszem a mintára, csak arra, hogy életem első (és eddig egyetlen) vállkendője csudaszép lett, nagyon büszke voltam magamra. Ráadásul nagyon hamar elkészültem vele (néhány este, talán még egy hét sem volt), mert könnyű, ütemes horgolóminta, csak azt kellett számolni, hogy a legyezőhöz hány egyráhajtásos pálca kell.
Nevessetek ki: élnék-halnék egy ilyen vállkendőért, tulajdonképpen az ősz beálltával gondoltam arra, hogy kéne egyet horgolni, de már nem tudnám megcsinálni! :-(
Véget ért a tél, itt a tavasz, sőt, lassan már közeleg a nyár, de én még mindig nem tudom kiverni a fejemből a vállkendőt... NEM TUDNA VALAKI EGY KÖNNYŰ(!) MINTÁT KÜLDENI NEKEM???
(Mivel a fríméles cím gyakran rossz, küldhetitek a csinnnka@fbi.hu -ra is.)
Nagyon örülnék neki, ha valaki tudna segíteni.