kacsomilla Creative Commons License 2024.01.26 0 1 10210

Cienfuegos

Úgy olvastuk, hogy gyönyörű ez a francia stílusban épült város, úgyhogy szántunk rá egy napot.
A Viazul este vitt át Playa Girónból kb. 1 óra alatt. A buszpályaudvar eléggé központi helyen van, a szállásunk sem volt messze tőle.
Cienfuegosban egy picikét jobb volt a nethez a térerő, mint Playa Girónon, ahol leginkább a ház tetőteraszán pislákolt csak 3G.
Előre befoglaltunk itt is ingyenes városvezetős túrát. A Sandemans szerintem a legjobb, itt csak Guru Walk-ot találtam. Először fordult elő sok utazásunk során, hogy a srác elkésett és rajtunk kívül nem volt más vendég a túrán. Amit mutatott, érdekes volt, a főtér és környéke, bementünk pár szép palotába, egy hotel tetejéről megcsodálhattuk a panorámát, az öblöt, pár magas panellházat kicsit távolabb, amit a szovjetek építettek.
Ő volt az első, aki beszélt angolul, közben nem vette körbe egy csapat ember a kérdéseivel, mint a havannai túravezetőt, és nem Google fordítóval volt muszáj kommunikálnunk. Kikérdeztük az életről és politikáról.
Leintett egy 3 kerekű motoros taxit, amivel kiment velünk a városszéli jacht klubhoz. Ott is van pár gyönyörű épület. Bementünk két hotelbe, megcsodálni az építészetet, koloniális bútorokat.
Kora délután búcsúztunk el tőle, és úgy találtuk, hogy nem szeretnénk Cienfuegosban dekkolni tovább, a Viazul késő esti indulásáig. Nekünk annyira nem jött be ez a város, zömmel romos, koszos, lepusztult. Megalkudtunk hát egy taxival, aki 20$-ért átvitt minket Trinidadba.