RnD Creative Commons License 2024.01.21 -1 5 23529

Vác--Nykobing: 27-24 (végeredmény)

 

 

Két viszonylag gyors dán góllal kezdődött a második félidő, utána Kuczora is betalált középről hét méterről (14-13 34. perc) majd Ballai Anna lőtt balszélről gólt egy kipattanó labdából (15-13 37. perc) És utána jött a szenvedés...

 

A következő hét percben négy gólt láttunk csak, elöl mindkét csapat sokat hibázott, a védekezés nagyon fontos volt. Kovács Ancsa kiválóan védekezett kettesben a hosszú oldalon, elöl sajnos kevésbé volt jó - ugyanazt az egy akciót erőltette, betörést vagy lövést a b2 védő mellett, végül egy hetest sikerült ebből összehozni - de a hosszú oldalról szóba sem jöhetett h Ancsát cseréljük. Marincsák Nikivel is megpróbálkoztunk rövid ideig, dehát ő továbbra sem találta magát....

 

A dánok beállóból és balszélről lőtték a gólokat, sajnos mi a beállónkra nem nagyon számíthattunk (Helembai nagyon hiányzik onnét....) De fantasztikusan küzdöttünk, Kuczora passzív játéknál kilenc méterről középről talpról bombázott a kapuba és utána Csíkos Luca kisebb felkanyarodás végén j3 nyolc méterről a védő mellett elesve/elhajolva talált be, nem akármilyen gól volt ez is.... És három a magyar igazság: Kovács Ancsi szerzett labdát, megindult és ő sem hibázott (19-16 48. perc)

 

A dánok időt kértek és utána átálltak 7-az-5 ellen támadásban illetve nyitott védekezésre. Rögtön tudni lehetett h ez így kemény lesz, pláne az 5:1 védekezés..... mert a beálló- és a befutó szélsőjáték ezen a meccsen nem volt az erősségünk és jól egy-egyező cselező játékosunk sincs (mint Farkas Johanna vagy Pál Tamara) Küzdelmesebb is lett a játék rögtön pláne h védekezésben is voltak hibák - Such Nellyt rögtön lekapta Herbert Gábor emiatt a pályáról - a Nykobing többször is feljött egy gólra, de egyenlíteni nem tudtak (20-19 21-20 52. perc) Csíkos Luca egymás után két gólt is lőtt, a másodikat a hatosról egy védőről elhajlásból és a most becserélt Csizmadia Fanni rögtön védett egy ezerszázalékos indulás ziccert (22-20 54. perc)

 

A Nykobing nem hagyta magát és ezúttal sikerült kiegyenlíteni (22-22 56. perc) De nem hagytuk magunkat mi sem: Luca lőtt egy újabb gólt, Kuczora Csenge kétszer is betalált és a Nykobing japán jobbszélsője a ziccert a kapu mellé lőtte (25-23 58'22") Másfél perc volt hátra, a dánok kijöttek emberfogásra: több sem kellett Lucának, lőtt egymás után két nagyon fontos gólt (26-23 és 27-24 58'53" és 59'19") és ezzel megnyertük a meccset. Óriási volt az öröm és joggal: ilyen konzisztensen jó teljesítményt nemzetközi meccsen talán most láttunk először a Váctól (az EL-csoportkörben).

 

Kuczora Csenge és Csíkos Luca ketten együtt 20 gólt lőttek (11+9) de az egész csapatot dicsérni lehet. Csak így tovább....!