Afrikaans8 Creative Commons License 2024.01.17 0 1 10203

"Még otthonról vettem Cubacel SIM kártyákat. 35€ a 30 napos turista SIM, 6Gb adattal"

 

Személy szerint arra már nem emlékszem, mennyiért, de az első éjszaka az óvárosban vettem az utcán hozzám odasétáló figuráktól SIM-kartyát, és végig azt használtam. Amikor elfogyott róla az egyenleg, bármelyik ETECSA-nál könnyedén fel tudtam tölteni tetszőleges összeggel, de olyan is előfordult, hogy újdonsült ismerőseim töltöttek rá egységeket a saját telefonjukon keresztül.

 

 

"Havannában másfél órába telt átvergődni a reptéri ellenőrzéseken és felvenni a feladott bőrőndünket"

 

Kissé idegőrlő, és az útlevél-ellenőrzésnél mosolyogni is kell a kamerába, mert készítenek rólad egy fényképet, amit aztán minden szállásadó lát majd rólatok az applikációjában. Bármerre kószál valaki az országban (mármint külföldi), ez alapján nyomon tudják követni. Utólag belegondolva kicsit nyomasztó, de egyúttal megnyugtató is a tudat.

 

 

"fél óra alatt értünk a Central Park közeli szállásunkhoz Vieja városrészben. Az utcákon sötét volt, a széles utakon péntek este alig járt autó, és embereket is szórványosan láttunk az utcán itt-ott"

 

Ezen csodálkozom, legalábbis ha az óvárosban is ezt tapasztaltátok. Ott azért van élet éjszaka, különösen péntek-szombaton. Habana Vieja bizonyos pontjain, az említett Central Parknál (Hotel Inglaterra), ami már Centro Habana határa, illetve a Pradón és a San Rafael bevásárlóutcán viszonylag nagy a tömeg, és az éjszakai bevásárlási, étkezési lehetőségek is inkább az isztambuli szinthez közelítenek, mint a bécsihez, ha Európával akarnánk összehasonlítani. (Bécsben pont a Favoriten, a bevándorlónegyed képez kivételt, a sok gyrosozó és hasonlók miatt. Ünnepnapokon is inkább ezek a keleti, ázsiai jellegű városok és városrészek biztosítanak vásárlási, étkezési lehetőséget, ami nagyban hasonlít a kubaiak szemléletére: ha kajálásról, fagyizásról, pizzázásról, a kis üzletecskék nyitva tartásáról van szó, az ünnepeket pont leszarják.)

Előzmény: kacsomilla (10201)