Igazmondó Juhé! Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 435692

Végül is igen, mert  AKKUMULÁTOR az, amelyiket  töltésekor a bevezetett villamos energiát vegyi energiává alakítja, mert ebben a formában huzamosabb ideig tárolni tudja. Használatkor a vegyi energiát visszaalakítja villamos energiává.

Amit meg nem lehet tölteni,  az a SZÁRAZELEM. Az csak a benne tárolt  vegyi energiát  alakítja át  villamos energiává, tölteni NEM lehet.

 

 

"..Azért számold ki mekkora térfogat kell valami nagyobb teljesítményhez. Mondjuk 10 kW óránként...."

 

 

Ez brutális a 10 kW  óránként !  ( 10000  WATT!)

Ilyen még a háztartásokban sincsen.

MOSÓGÉP, 60 °C-on:  az áramfogyasztása (ÉVES ) 100 alkalommal 65 kwh tehát 1 alkalommal 65/100=0,65kwh.

Vagyis 650 WATT/óra

 

  Telefonokba nem kell ennyi !

 

Különböző tanulmányok szerint a becslések szerint egy mobiltelefon átlagos energiafogyasztása készenléti állapotban körülbelül 1-2 watt. Ez azt jelenti, hogy amikor a telefon alvó állapotban van, de még mindig bekapcsolt állapotban van, akkora energiát fogyaszt.

Aktív használat esetén, például hívások kezdeményezése, üzenetek küldése vagy böngészés az interneten azonban jelentősen megnőhet az energiafogyasztás. A becslések szerint egy mobiltelefon átlagosan 3 és 6 wattot fogyaszthat aktív használat közben.

Hogyan kell kiszámítani a kWh-fogyasztást egy mobiltelefonon?
Ahhoz, hogy egy mobiltelefonon kiszámolhassuk az óránkénti kWh fogyasztást, két kulcsfontosságú információt kell tudnunk: a készülék teljesítményét és a használat idejét. A mobiltelefon teljesítménye az eszköz címkéjén vagy kézikönyvén van feltüntetve, és általában wattban (W) van megadva. A használati idő a mobiltelefon használatának órák számát jelenti.

Az óránkénti kWh-fogyasztás kiszámítása a következő képlettel történik:

kWh fogyasztás óránként = (a mobiltelefon teljesítménye wattban * Használati idő órákban) / 1000

 

Például, ha van egy 5 watt teljesítményű mobiltelefonunk, és 3 órán keresztül használjuk, akkor a számítás a következőképpen alakulna:

kWh fogyasztás óránként = (5 W * 3 óra) / 1000 = 0.015 kWh

Fontos megjegyezni, hogy ez a számítás becslés, mivel a mobiltelefonok energiafogyasztása különböző tényezőktől függően változhat, mint például a képernyő fényereje, az alkalmazások használata vagy az internetkapcsolat típusa.

 

 

Vagyis a  10 kWh  az   2000  órányi  telefonhasználatra elegendő.   Ha 24 órában folyamatosan működik a telefon, akkor is 83  napig  működne. Tehát majdnem 3  hónapig.

 

Előzmény: mica-r (435686)