Aurasound Creative Commons License 2024.01.15 0 0 3320

Eddigi kalapácsmechanikás hangszereim. Belarusz pianínó :), Roland Rd 500, Arturia Keylab 88 (i-es verzió), Roland F20 zongora.
A keylab 88-as második verziója is a Fatar TP 100/LR kalapácsmechanikát hozza, csatorna aftertouch-csal. Tehát az utánnyomás vezérlőjele "monofonikus". Ez szinte minden billentyűnél ilyen. A poli aftertouch ritka, mint a fekete hattyú.
A billentyúzet jól hozza a "rendes" zongora billentését, elég gyors is, de nem olyan könnyű, mint mondjuk az F20-as billentyűm, amit nem is mindig ajánlanak komoly, klasszikus zongoristának. Nekem ezért megfelel.
Szóval a billentése ok. Nem is hangos, de sosem lehet elég halk egy kalapácsos billentyű, ha nyitott fülessel, vagy halkan kihangosítva játszol. Lehet tuningoltatni. 50-60e Ft és finom puffanássá válik a kopogás, billentyű felengedés.
Vezérlés szempontjából mindent is tud a hosszú ribbonszalagon, x-y tapipadon kívül. Mindenre megtanítható is.
Elegáns a kottatartója, jó a noti tartó támasza. Vasbó' van. A valódi fát azért ne keresd. Az csak fólia..
Nagyon zseniális, jó minőségű és kényelmes a hozzá adott szoftvercsomag. Mára hibátlan és a 88-al a fullos pakkot kapod meg. Fontos, hogy, ha használtan veszed, az eladó képben legyen a licenc-account átruházásának folyamatáról, mert az nem annyira áramvonalas.
A licenc a névhez-géphez van rendelve. Óvatosan, átgondolva végig kell vinni az átruházást. Ha új a masina, az könnyű. Rregisztrálod a hangszert és kész. Talán ennyi Arturia részről. Ha licensz nélkül veszed a használt billentyűt, az komoly alkura ad lehetőséget, mert a szoftver 200 dolcsi és a "nem hivatalos" verziót arturia billentyűvel használni öngól.

Előzmény: szocsaba (3319)