QSoft73 Creative Commons License 2024.01.08 0 0 1195

Sziasztok!

 

Portable Thunderbird-öt használok már tizenpár éve. Be van állítva vagy 20 emailcím 70 körüli levélszűrővel. Sok-sok backup mappával és fájlokkal, mivel azt vettem észre ha a mappa mérete elkezdi verdesni a GB-os méretet, vagy a levelek száma a 10000-et, akkor iszonyatosan belassul a rendszer, ezért általában ha valamelyik mappa elkezdett ezen határértékek közelébe érni, akkor "archiváltam" a régi emailokat, és tömörítek.

 

Szépen működött minden 23 nyaráig, mikor egy figyelmetlen frissítés következtében a jobb alsó sarokból eltűnt a mappában lévő olvasatlan/összes levél kijelzése. Illetve már nem találom azt a faszerkezetű nézetet sem, amiben mutatta, hogy melyik fájl mekkora méretű, és mennyi levél van benne. Próbáltam frissítgetni, de naprakész vagyok, a régebbit meg nem merem rátelepíteni.

 

Valaki tudja esetleg hol találom ezt, vagy hol tudom újból megjeleníteni? Mert a logikát követve a "nézet" menűben szinte mindent kipróbáltam és nem akart visszajönni az infó.

 

Meg ami még zavaró szintén a frissítés óta, hogy az automatikus "Támacsoportosítást" nem bírom kikapcsolni véglegesen, időről időre valamiért visszakapcsolódik, és olyan emailokat csoportosít össze, amiknek közük nincs egymáshoz, ezzel jól megkavarva az üzenetlistát. Ennek megelőzésére valami megoldást tudtok?

 

Üdv: LaLee