SenkiSemmi Creative Commons License 2023.12.26 -1 4 146

Nem érdekel, érti-e. Nem neki céloztam, pusztán vázoltam, másként is meg lehet oldani a világítást, nem csak egyetlen lehetőség létezik. Aki nyitott és befogadó, képes túllátni és túllépni a korlátain. Mind Scott Kelby, mind Joe McNally azt vallja, hogy a fényképezőgépről elvillantott vaku pocsék képet eredményez. Ha az ember nem igazolványképet akar készíteni, akkor felejtős a fényképezőgép vakuja.

Igen, tudom. Az igénytelenség az igénytelenséget vonzza.

Az általa készített képek tárgyként ábrázolják a nőket, mintha csak attól lehetne izgalmas, érdekes egy "erotikus" kép, hogy a nők nemi szerve, feneke és mellei láthatóak rajta. A legfontosabb viszont lemarad a képekről: maga az Ember. Sokkal izgalmasabb, érdekesebb, ha látható a modell arca, megjelenik a személyisége, a szexualitáshoz való viszonya is a képen, amit rengeteg módon el lehet érni, nem csak a puszta meztelenséggel. Az ember legkifejezőbb része az arca. Arc és érzelmek nélkül a képekről hiányzik az élet, az elevenség, a lélek. Ezek a képek nem lesznek többek puszta tanulmányfotóknál.

Egy korlátolt, szűk látókörű embernek, aki a saját kis buborékában él, hiába próbálja az ember elmagyarázni, más út is létezik, más módon is meg lehet jeleníteni a témát és a sokféle értelmezéstől lesz igazán izgalmas, érdekes az erotika témaköre, mert nem fogja megérteni és elfogadni.

 

Érdemes megnézni Laufer Erzsébet boudoir fotóit:

https://www.erzsebetlaufer.com/boudoir-gallery.php?id=gallery&lang=hu

 

https://www.erzsebetlaufer.com/boudoir-portfolio.php?id=portfolio&lang=hu

Előzmény: Képvilágosító (145)