Törölt nick Creative Commons License 2023.12.25 0 0 6155

Na, úgy látom, jól tippeltem, Magyarországon a zetuvitet használják csak, de ezek szerint az is jó: https://youtu.be/LfHjrsyd1Yk?si=Sx2uDf9UyKNtvNEi

 

Ez elég szakszerű, kivéve a sebfertőtlenítést, mert annál én óvatosabb lennék, és a sebet csak öblíteném és szárítanám, de nem dörzsölném. Gondolom, hogy ezt azért csinálta, hogy az előző kötözésből visszamaradt krémmaradékot letörölje a beteg lábáról. Ők ureás krémet mondanak, de a kórházi sebkezelő nővér tanfolyamon tanulta, hogy mindegy milyen krém, nem kell patikai legyen. De ártani nem fog, ha ureás testápolót veszel erre. A fertőtlenítésre Merkurokrómot használnak, amiről én még nem hallottam, de ez nem jelent semmit. Ha tudsz venni Octenisept sprayt, otthoni használatra szerintem sokkal praktikusabb, de még a praxisban is ezt használjuk simán.

 

Amit még érdemes megfigyelni, az a tetőcserép-kötőzés, egyszer magad fele, lefele húzod a kötszert, egyszer a beteg törzse fele, felfele. Ez nagyon jó stabil kötés, nem fog lecsúszni, persze gumifáslival meg még jobban tart, de a sima mullpólyával is így csinálnám lábszáron a kötést. :)

Előzmény: Törölt nick (6154)