Mekk Elek 1000mester Creative Commons License 2023.12.23 -1 0 12882

"nem szoktál tudományos hírekkel találkozni. Mert amiket a hírportálokon olvasol, nem azok. Tudományos híreket a tudományok szakfórumain olvashatnál,"

 

Igazad van: én azokra "tudományos hírekre" gondoltam, amelyek a nagy tömegek által olvasott médiában jelennek meg. Azok túlnyomó része mögött szokott lenni valamilyen szélhámosság/csalás. Most épen a magyar/EU székerőmű-telepítés az aktuális téma, de akad jó néhány nevetséges próbálkozás a közelmúltból.

Habár valószínűleg a hivatalos tudományos publikációk mögött sem mindig van becsületes szándék, a szakterületet belülről ismerők valószínűleg (remélhetőleg?) átlátnak a szitán.

 

"...azon küzdöttünk, hogy 1 nanoszekundum alá vigyük az impulzus szélességét, hogy ezzel tudjuk 1 megawatt fölé tornászni a bevitt 1 milijoule energiából előállítható impulzusteljesítményt."

 

Amely területről a politikusok elhiszik, hogy hatalmas előrelépés lenne fegyverkezési szempontból, oda számolatlanul dőlni kezd a támogatás.  Lehet, hogy Krausz úr olyan hatalmas összegek felett rendelkezik, amivel egy megfelelően kiválasztott csapat pár nap alatt kifejlesztené a rák ellenszerét, amiért szintén járna pár Nobel-díj (persze ez csak vicc volt a példa kedvéért)

Tehát nincs más dolgunk, mint elhitetni a buta politikusokkal, hogy a rák ellenszerével el lehet foglalni a szomszédos országot :)

Előzmény: construct (12881)