FB.ingatlankárosult Creative Commons License 2023.11.27 0 1 459

Szevasz Péter780718!

Érdekelne a riportfilmmel kapcsolatos stáb elérhetősége! Kérlek segíts velük kapcsolatba kerülni. 
Az ok amiért ide írok, illetve amiért kérem a sajtós kapcsolatot a következő:
2018 szeptember 04-én feljelentés történt a Bp.XIII.kerüelti Rk-on. a feljelentés tartalma szerint ugyan az a metódus az elkövetőknél. Ügyvédi irodában szerződéskötés, vagy egy egyéni vállalkozóval, vagy egy Kft-vel, arra, hogy hitellel terhelt (opciós joggal terhelt, végrehajtási joggal terhelt) ingatlanok esetében engedményezési eljárás keretében megszerzik a jogot, majd az adóssal történő egyezség (végrehajtás) útján megszerzik a tulajdonjogot és birtokjogot, majd tehermentesen a szerződő birtokába kerítik az ingatlant, nyomott áron. A szerződést megelőzi egy titoktartási szerződés megkötése, ahol tiltják a szerződőnek, hogy akár az adós tulajdonossal, akár a faktorcéggel, a bankkal vagy bárkivel kapcsolatba lépje. A szerződés megkötésekor kétféle összeget kérnek előre: ügyvédi letétbe x összeget, és x összegű készpénzt ügyvitelre. A szerződések nem teljesülnek, az ügyvédi letétet visszaadják, a készpénzt (ezt célozzák meg mindenkinél) soha nem adják vissza.

Az elkövetők a nyomozás alatt is dolgoztak és a mai napig hirdetnek. Jelenleg a XII.kerületben kötnek szerződéseket, mivel az ottani "pozicióban lévő hatóság" vezetőjét megpuhították. A feljelentések 2018-tól kezdődően a 2023-as évben is érkeztek, rengetegen vannak akik nem tettek feljelentést, ezek közül sokakkal vagyunk kapcsolatban.

A büntetőeljárásban az eljárók feljelentéseket és tanúkihallgatási jegyzőkönyveket tüntettek el és adatokat szivárogtattak az elkövetők felé.
A büntetőeljárást idén májusban szüntették meg úgy, hogy letagadtak bennük olyan egyértelmű bizonyítékokat, amelyek alapján vádat lehetett volna emelni (arról nem is beszélve, hogy az eltelt öt év nyomozás alatt nem csináltak semmit. A sértetteknek a megszüntetés okán jogukban áll a bűnügyi iratokba betekinteni abban az esetben, ha pótmagánvádas eljárást fontolgatnak. Így belátás nyílt az ügyre. (érdekesség, hogy például az egyik gyanúsított a Vizovicki portaszolgálatosa volt korábban.)

Utánajárásunk alapján kirajzolódott előttünk a bűnszervezet hálózata, a vezetőjük N.G. az itt megnevezett személyek is kapcsolódnak hozzájuk.

A legszebb, hogy a háttérben igen magas pozícióban lévő politikus áll. A nyomozás és annak megszüntetése törvényellenes, korábban az eljárás ideje alatt már történt "ismeretlen tettes" ellen feljelentés a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalnál adott adatok alapján, melyet csípőből elutasítottak.

Jelenleg alkotmányjogi panasz megfogalmazásán és a Straszburgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtti keresetünk megfogalmazásán dolgozunk, mert az elkövetőket a regnáló hatalom nem fogja elítélni.

 

ps: 2019-ben már pont a III.kerületben (sőt a XIV.ben is) tüntettek el bizonyítékokat és került süllyesztőbe büntetőeljárás , volt rá példa, hogy az MNB majd 300 milliós felügyeleti bírsággal sújtotta a csapatot és mégsem tettek büntetőfeljelentést, 2022 szeptemberében is volt ilyen eljárásuk a csapat ellen és akkor sem piszkálták őket. Tudomásunk szerint több mint négyszáz sértett van és a kárérték meghaladja a 2,4 milliárd forintot.
Időközben a szlovák rendőrök is nyomoztak, majd az eljárásukat felajánlották a magyaroknak, jelenleg talán reménysugár, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrfőkapitányságon folyik még eljárás.

Tehát kellene segítség a média területén! Van nekünk is egy FB csoportunk, ahol a N.G. és a beosztott társai R.L.  S.Sz. és továbbiak általi megkárosítottak vannak a csoportban.

Előzmény: Péter780718 (436)