RnD Creative Commons License 2023.11.25 -1 3 17

Magyarország junior - Románia junior: 40-28 (23-12)

 

 

Mi kezdtük a meccset, az első támadásunk végén Csíkos Luca felkanyarodott középre, kilenc méteren felugrott, nem nagyon, csak éppenhogy és……gólt lőtt. A románok jóval hosszabban próbálkoztak, majdnem másfél percig, végül passzívnál szabaddobásból összehoztak egy potyagólt. Ezután Szabó Anna volt eredményes indulásból, egymás után kétszer (a másodiknál emberhátrányban voltunk, Gém Lénát kiállították, de aztán egy elrontott keresztpassz és mi jöttünk megint…) Ellenfelünk gyámoltalan játéka elöl csak azzal magyarázható h nagyon tartottak tőlünk – féléve, a legutóbbi felkészülési tornán huszonkét góllal vertük őket – ezért igen lassan és óvatosan passzolgattak. Csíkos Luca (j2 védő) előtt nyolc méteren már akkor elbotlottak amikor Luca meg sem mozdult, csak ránézett a védőre.

 

Egy erőtlen kapura lövést követően Szabó Anna már harmadszor talált be indulásból (4-1 6. perc) Sőt, betalálhatott volna negyedszer is, de itt az indítást a románok le tudták venni. Időt kértek, aztán középen kilenc méterről kaptunk egy átlövésgólt, amire azonnal válaszoltunk: Csíkos Luca nem sokat tétovázott, j3 nyolc méterről faultból ő is betalált (5-2 8. perc) Váratlanul befújtak ellenünk egy hetest, mondván Luca mint j2 védő meglökte a mellette betörő játékost, hát......egy kicsit talán. Mindenesetre ezzel a hetesgóllal a románok valamivel közelebb tudtak jönni (és közben Horváth Fanni is bekötözte a cipőfűzőjét…..:) Mi is lőhettünk egy hetest (Kurucz Aida), aztán némileg felgyorsultak az események: kaptunk egy gólt balszélről, Horváth Fanni betalált középen a két hármas védő között betörésből – ügyes akció, az ellenfél védői szinte csak nézték ahogy jobboldalról tizenegy méterről megindul és gólt lő – majd gyors középkezdést követően a románok beállóból, mi meg kilenc méterről átlövésből voltunk eredmények (Csíkos Luca ismét) [8-5 11. perc]

 

És jött egy szépségdíjas gól, méghozzá gyors akcióból: a hatosunknál megszereztük a labdát, Panyi Anna indította Kövér Lucát elöl nyolc méteren, körülötte azonnal összezárt két védő de ő így is le tudta venni a passzt és komoly faultból hét méterről gond nélkül betalált (az egyik román játékost még ki is állították pluszban…) A következő támadásban ezt megismételtük (majdnem): Anna ezúttal jobboldalon indította Csíkos Lucát, aki a felezővonal előtt vette le a labdát, továbbment vele és amikor látta hogy tizennégy méteren szembejön a védő, azonnal Kövér Lucának passzolt. Ő már ott állt elöl j3 6 méteren és onnét persze nem is hibázott (10-5 12. perc)

 

Emberhátrányban a románok próbálták ölni az időt elöl, vesztükre: egy tétova passzt Csíkos Luca (j2 védő) nyolc méteren megszerzett és lőtt egy szuper egészpályás gólt üres kapuba (11-5). A következő támadásuknál lépéshibáért vették el tőlük a labdát, igaz aztán ők is megszerezték azt tőlünk, Csíkos Lucától és indultak rögtön de a ziccert Imre Szofi bravúrral védte. Ellenfelünknek még szerencséje sem volt: a következő akciónál Horváth Fanni középen kilenc méterről balszélre akart passzolni, ezt a labdát a román szélső védő j2 hat méteren megszerezte és rögtön vissza is dobta a mezőnybe nehogy a hatos mögé lépjen vele……nem másnak mint a b2 hét méteren álló Csíkos Lucának. Ő persze nem mulasztotta el ezt a lehetőséget sem arra h gólt lőjön (ma szuper formában volt végig….)

 

Szabó Anna kihagyott egy indulás ziccert, Farkas Julcsi kisebb felkanyarodás után gólt lőtt b3 hét méterről, a jobbról/hátulról őt ellökni igyekvő hármas védőről elhajlásból (itt Julcsi nem volt szemben a kapuval, inkább csak átlósan, ezért ez igazi bravúrgólnak számít). És ezzel össze is hoztunk egy 6-0 sorozatot (7-5>13-5 11-15. perc) Igaz aztán kiengedtünk és gyors középkezdésből rögtön kaptunk egy gólt (a visszarendeződésünk itt igencsak gyengére sikerült.....)

 

Sebaj..... Anna javította a hibáját és balszélről húzásból klassz gólt lőtt, majd pályára került Wehrmacht-lányunk is, méghozzá irányítóban. Rögtön adott egy remek passzt két védő között b3 vonalról b2 vonalra Csíkos Lucának, aki mellett csak egy román játékos állt. Luca meg is kerülte őt befelé ahogy kell, bevetődött a vonal fölé és lőtt egy újabb, elegánsan kivitelezett gólt (15-6 17. perc). Szabó Anna is kapott két pontosan helyezett asszisztot új irányítónktól: az első ziccert szélsőbefutás után középről kihagyta, a másodikat Aida gyors labdafelhozatala végén balszélről már bevágta (16-7 19. perc). Panyi Annáról lőttek egy átlövésgólt, majd az újonnan becserélt Kovács Anikó talált be jobboldalon betörésből, nem is túl jó szögből (Farkas Julcsi helyére állt be és teljesen olyan gólt lőtt mint Farkas Julcsi, még a rizikó is ugyanúgy benne volt….) .

 

 

Nem sokkal ezután időt kértünk (17-8 21. perc) Gém Léna húzásból jobbszélről, Csíkos Luca középről lendületből talpról volt eredményes és máris tizenegy góllal mentünk (19-8 22. perc) Imre Szofi balszélről ziccert védett és beállt balátlövőbe Kármán Luca, valamivel több mint hat perccel a félidő vége előtt. Kapott is rögtön egy dupla zárást középen, de kilenc méterről így is az egyetlen felugró védő blokkoló karjába lőtte a labdát. Aztán visszafutott védekezni, ott meg rögtön kiállították…… Öt-a-hat ellen a románok hamar összehoztak két gólt, de azért nem maradtunk adósok mi sem, mert elöl Kovács Anikó is betalált, méghozzá egy szuperül megoldott betörésből balkettőben.

 

Kármán Luca a kiállítás után a végjátékra visszajött és a védekezése most sokkal jobb volt – labdát is szerzett a félidő utolsó percében – kapura lövésekre viszont már nem vállalkozott. Kurucz Aida irányított, mellette csapattársa, Kovács Ancsa, aki b3 vonalról talpról két védő között lőtt még egy klassz gólt (a védőket teljesen meglepve…) [21-11 27. perc] Szabó Annáról befújtak egy hetest – későn vette észre h a szélsője berongyolt középre és utána már csak a hatos mögött tudta faultolni – de aztán betalált ő is, egy kapufáról kipattanó labdát megszerezve (22-12 28. perc) A félidő hátralevő részében hosszú román támadásokat láthattunk, eredmény nélkül, mi az utolsó tizenöt másodpercben jóval rövidebb ideig támadhattunk, de ennyi elég volt ahhoz h Szabó Lili j3 hat méteren ügyesen leforogjon a védőjéről és beállóból szuper gólt lőjön (+ kiállítás). Így aztán tizenegy gólos előnnyel várhattuk a második félidőt (23-12).

 

 

 

Az on-line sztrím a szünet után összeomlott és több mint tíz perc után sikerült csak helyreállítani. Ezért a meccsleírást a 44. perctől folytatjuk (29-19 43’07”)

 

A pályán Karé Kamilla—Csíkos Luca—Gajdos Petra (be) - Kurucz Aida (ir)—Kovács Ancsa—Molnár Dodó.......a kapuban Győri Alexa. Védekezésben Panyi Anna jött be Csíkos Luca helyett, ez valahol a bőség zavara, mert Luca kiváló kettes védő. De azt hiszem tesztelni akartuk Aidát védekezésben is (b2).

 

 

A játék képe nem sokat változott, támadásban továbbra is sokkal kreatívabbak és jóval magabiztosabbak voltunk, igaz h a tízgólos előny birtokában mi is már valamelyest visszafogottabban támadtunk. A sztrím ’visszatérése’ után az első gólt Csíkos Luca lőtte j3 kilenc méterről két-három védő fölött, közülük most senki nem ugrott fel......persze ott állt mellettük a hatoson a beállónk. Majd Molnár Dodó következett jobbszélről: Kovács Ancsa és Gajdos Petra szuperül előkészített neki, három védőt is lekötöttek jobboldalon (31-20 44. perc) Gajdos Petra aztán jobbkettőben a vonalon egy kipattanó labdát meg tudott szerezni és abból rögtön gólt is lőtt (32-20). Wehrmacht-lányunk próbálkozása balkettőben viszont belemenéssel végződött (Aida ha megindul már nem áll meg…ahogy a Wehrmacht sem). Kovács Ancsa viszont középen betörésből hetest harcolt ki (és kiállítást) [33-21 48. perc] Nem sokkal később tőlünk is kiállították Gajdos Petrát (valamivel kisebb faultért) és a következő két percben három gólt is beszedtünk (hetesből, jobbszélről és üres kapuba egész pályás lövésből) [33-24 51. perc]

 

 

Ez így azért már nem nézett ki olyan jól, mindenesetre az utolsó tíz percre új embereket küldtünk be: Horváth Fanni irányított, tőle balra Kármán Luca, jobbra Kovács Ancsa……ő rögtön adott is j3 nyolc méterről egy szuper lőtt passzt jobbszélre, Molnár Dodónak. Ez a védőket igencsak meglepte, Dodónak így bőven volt helye és nem is hibázott (34-24 51. perc) Kármán Luca is szétszaggatta a hálót középen lendületből kilenc méterről egy átlövésből (35-25 52. perc) Horváth Fannit kiállították de ez a kiállítás már nem okozott különösebb gondot, sőt, a nemrég becserélt Szabó Lili alig másfél perc alatt két szuper gólt is lőtt beállóból (37-26 55. perc)

 

Molnár Dodóról viszont kaptunk egy gólt…ki tudja miért, de kirongyolt j2 kilenc méterre így az ellenfél szélsője teljesen egyedül maradt (erről azonnal a koreaiak elleni vb-elődöntő jutott eszembe…..) De a védekezésünk még az utolsó percekben is klassz volt: Szabó Lili jobboldalon, Kármán Luca középen ütközte le és állította meg a román irányítót úgy ahogy kell (hiába birkózott kétségbeesetten). Győri Alexa két lövést is védett, megindultunk, Dodó kihagyta a ziccert jobbszélről de a kipattanót mi szereztük meg és Szabó Lili j3 8 méterről ezúttal sem hibázott (38-27 58. perc).

 

Két perc maradt hátra..... a románok időt kértek h előkészíthessék az egyik utolsó támadásukat, amiből végül az lett h balszélsőnk, Karé Kamilla megszerezte a labdát, megindult vele balszélen és a végén klassz gólt lőtt (39-27 58’39”) Aztán kaptunk egy átlövésgólt középről (Kármán Luca most nem ütközte le a szemből érkező támadót.....) [39-28 59’31”] Ezúttal mi kértünk időt...... tizenöt másodpercünk maradt. Nem tudom mit beszéltünk meg, 7-a-6 ellen játszottunk mindenesetre, de a gólhoz elég volt annyi h Panyi Anna felkanyarodott középre és nyolc méterről felugrásból a kapuba bombázott. Ezzel elértük a negyven gólt és óriási fölénnyel megnyertük a meccset.

 

 

Csíkos Luca kezdte a góllövést mindjárt az első percben és aztán folytatta is rendületlenül: ma szuper formában volt, csak jót lehet mondani a játékáról. De a többieket is bátran dicsérhetjük, védekezésben és támadásban egyaránt meggyőzően teljesítettünk: Kurucz Aida irányítóban jóval koncentráltabb volt mint általában, Kovács Ancsa klassz gólokat lőtt és szuper asszisztokat adott (de nála ez már nem meglepetés) Szabó Lili beállóból egymás után talált be, Kármán Luca meglepően jól védekezett, bátran leütközve az ellenfelet, és jobbszélen Molnár Dodónak is voltak felvillanásai, Ancsával szerintem kifejezetten klassz páros kapcsolatuk lehetne......jól ment a játék mindenkinek. A román válogatott tőlünk nagyon tart, a meccseket ellenünk hamar feladja, szerintem sok jóra ma sem számítottak......és nem is okoztunk nekik csalódást.