petya0426 Creative Commons License 2023.11.12 0 2 7058

Sziasztok!

Tavaly októberben műtött A. doktor Fehérváron, elülső keresztszalag pótlást csinált, meniscust nem kellett varrni. Rendszeresen és becsülettel végigcsináltam a gyógytornát magán úton. Sajnos több mint 1 évvel a műtét után sem tökéletes a lábam, sokszor érzem instabilnak, de ami a legrosszabb, hogy fájdalmam is van.

A. doktorhoz rendszeresen jártam kontrollra, bár elég futószalagon történtek a vizsgálatok. A gyógytornászom már a műtét utáni 4. hónapban mondta, hogy szerinte túl laza a szalagom, csináltassak egy MRI-t és jelezzem a dokinak is a panaszaimat. Ő nem nagyon foglalkozott velük, az MRI leletet meg sem nézte, a felvétel alapján rendben volt minden, adott egy 3 injekciós hiaruloninjekciós kúrát, mely minimálisan csökkentette a fájdalmat egy időre, de hetek múltán újból rosszabb volt. Körülbelül a 7. havi kontrollon, amikor jeleztem, hogy továbbra is fenn áll a panasz, akkor mondta, hogy nem épült be a szalag a térdembe, emiatt laza (korábban ezt a gyógytornász már ugye jelezte..), újabb műtét szükséges amit halott emberi szervből tudna pótolni. Nagyobb műtét mint az előző, és úgy készüljek, hogy valószínűleg két ütemben tudná megcsinálni. 

 

Elmentem egy helyi kórházban praktizáló ortopéd orvoshoz, aki látva az Mri leletemet elmondta, hogy valóban nem épült be a szalag, viszont azt mondta, hogy jelenleg nem javasolna újabb műtétet, mert annyira le van sorvadva az izmom, hogy emiatt is lehet fájdalmam, ha most újra megműti, akkor még jobban lemegy az izom, tehát ő először izomerősítést javasolt, amit bár folyamatosan csinálok, de sok gyakorlatot nem is tudok végrehajtani a fájdalom miatt..

 

Meglévő külföldi biztosítási státusz miatt felkerestem egy Svájci dokit, aki látva a leleteimet azt mondta, hogy nem zárja ki, hogy bakteriális fertőzés lehet a térdemben, szerinte érdemes lenne levetetni folyadékot és azt laborban bevizsgáltatni, mondta, hogy ezt csináltassam meg itthon. 

A gondom az, hogy fogalmam sincs, hogy hol tudnám ezt megtenni. Hívtam a Synlabot, ők mondták, hogy magát a labor vizsgálatot megcsinálják, de a folyadék levételét térdspecialistának kéne elvégeznie. A.-hoz nem merek visszamenni ez ügyben mert szerintem elküld melegebb éghajlatra... Tudnátok javasolni valamit?

 

Köszönöm szépen