RHDCelica03 Creative Commons License 2023.11.07 0 0 40368

Jo lenne eletre kelteni a topicot, anno sok hasznos informaciot szereztem innen, mielott belevagtam volna az epitkezesbe!

 

Eppen epitem a passziv elvek menten kitalalt (nem 100%-ban a kovetelmenyeket teljesito) hazamat es biztatoak a tapasztalatok!

 

A haz meg messze van a kesztol, a tetoben meg csak 35cm szigeteles van (lesz meg +5cm) es semmi leg/parazaras, a falon 2db 125-os csovon (legcserelo ki/be szivo attores) szabadon aramlik a levego, ablakok meg csak purhabbal korbefujva (nincs parazaras, valamint kivulrol szigeteles meg nincs raengedve) es meg igy is csak tegnap ert le a homerseklet 18.8 fokig (3 hettel ezelott kezdtem el merni, akkor 22 fok volt) mindenfele futes/belso hotermelo nelkul!

Szoval en ugy latom, hogy a szigeteles/benapozas mukodik!

Tegnap bekapcsoltam a futest iden eloszor, azota 14kWh energiat betoltam a hazba, ez kerek 1 fokot emelt a homersekleten.

40cm-es EPS zsalus a falszerkezet, szoval kicsit aggodtam a hotarolo kepesseg miatt, de ugy latszik, hogy ez se lesz problema!

 

Szoval mostmar szemelyes tapasztalatbol is mondhatom, hogy a passziv haz elv mukodik!😊

 

(Viszonyitas keppen a fele ekkora, B30as falazatu hazban iden mar 172kWh elnent futesre klimaval, szoval kozel 700kWh energia!)