pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.29 0 0 146

Egy évre levitték az elévülési időt, majd elévülésre hivatkozva lezárták a Sebestyén Júlia ellen indított fegyelmi eljárást

Pál Tamás

 

Megszűnt a Gór-Sebestyén Júliával szemben a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél (MOKSZ) indított fegyelmi eljárás, amit azután kezdeményeztek, hogy több szülő is kifogásolta Sebestény edzői, pedagógiai módszereit. Leveleikben többek között elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, valamint a rá bízott műkorcsolyázó gyerekek megalázásról számoltak be – írta a 24.hu.

A MOKSZ október 16-i közleménye azt ugyan nem írta, hogy a vizsgálat lezárultával fel is mentették volna Sebestyént a vádak alól, ám mégis az eljárást megszüntető határozatot hoztak. Ezt azzal indokolták, hogy: „A bejelentésekben megjelölt és a szakvéleményben részletezett időpontok kizárják az esetek Etikai és Fegyelmi Bizottság (EFB) általi kivizsgálásának lehetőségét a vélt fegyelmi vétségek elévülésére figyelemmel.”

 

 

A megszüntető határozat lehetőségét maga a szövetség teremtette meg azzal, hogy a 2017 óta használt szabályzatukat pont egy nappal a fegyelmi eljárás május 4-i megindítása előtt, május 3-án cserélték le egy új Fegyelmi Szabályzatra. Az új szabályzat pedig az addig hároméves elévülési időt egy évre módosította, így immár a műkorcsolyában „nem indítható fegyelmi eljárás, ha a fegyelmi vétség elkövetése óta – függetlenül a tudomásra jutás időpontjától – több mint egy év eltelt”.