vélemény 1 Creative Commons License 2023.10.27 -1 1 7600

Zárásként bementünk a  Királyi Palotába. Kihasználva, hogy este 7-ig van nyitva. 11€. nem Versailles, nem Schönnbrunn, még csak nem is a madridi Királyi Palota. Monumentális a fehér márvány lépcsőház, szép a trónterem, a kápolna. Márvány, aranyozás, faliszőnyegek stb. 18. és 19. század, az utolsó Bourbonok és a Napoleon pereputty.

Utána  végig gyalogoltunk a Toledon felfelé a Danteig. Hosszú és sokan voltak. Átmentünk a Pignaseccara, ami a Toledohoz képest elég piszkos. Viszont itt volt a nagyon jó sonkás szendvicses.

Az elutazás napján 11.30-kor indultunk a reptérre. Tettünk egy sétát a Tribunalin, láttunk még ezer Maradona képet. A San Lorenzo templomot is lázasan láttam 4 éve, akkor leginkább az ásatások maradtak meg az emlékemben. Nem is értettem a Baedekkert, amikor azt írták, hogy ez a város legszebb gótikus temploma. És tényleg. Érdemes rászánni az időt. Még egy utolsó kávé és egy utolsó rumbaba.

A BnB-t 10-ig kellett elhagyni. Az ügyintéző  fiatal nővel megbeszéltük, hogy az összepakolt csomagot bent hagyjuk a szobában, a kulcsot az asztalra tesszük. 11.20-kor becsengettünk, a takarítónő beengedett, felvettük a csomagot. Akkora rendelt nekünk egy taxit. 25 perc, 25€. 3 főnél mindenképpen érdemes.

Szóval ennyi.  Azt hiszem mindent jól csináltunk, érkezéskor kellett volna másik megoldást választani.  És Caprin kellett volna Augustus kertjét választani a villa Jovis helyett.  Ha esetleg még visszamegyünk, akkor Ischia, Villa Oplontis, Pozzuoli, Posilipo. és visszamennék Pompeibe.ESetleg a Catel Nuovo és a San Martino kolostor .