vélemény 1 Creative Commons License 2023.10.26 -1 1 7598

Az utolsó teljes napon felfedeztük a rumbabat.4 éve nem fedeztük fel. Ez egy hosszúkás piskóta, tetejét bevágják, tesznek bele nutellat , pisztácia krémet. A legfinomabb ha tejszínhabot tesznek rá, sok gyümölccsel. Eper vagy erdei gyümölcs. Majd meglocsolják kis cukros rummal.

Reggel elindultunk a Spaccanapolin. Hamar kiderült, hogy egészen különleges év van. Bajnok lett a Napoli.  1987és 1990 után 3. alkalommal. Az utca két odalát összekötő köteleken  a kék zászló középen a trikolórral és az aranyszínű 3-s számmal. A játékosok fotóival. És Maradona. MIndenütt ahol elképzelhető és ahol nem. Óriási tűzfal méretű freskón, mint San Gennaro. Glóriával a feje körül, Krisztus pózban áldásra emelet kézzel. Ez nem a fociról szól. 

Amikor 4 éve itt jártunk, nem voltam jól. A Santa Chiara templomban pl csak a szentélyben levő síremlékeket néztük meg. De most végig jártam az egész templomot , az összes kápolnát. Mindegyikben van valami szépség. A San Domenico pedig még szebb. Kicsit túl aranyozták, de sok szépség van itt is, balra hátul van egy kápolna jó freskókkal, állítólag Cavallini.

Végül eljutottunk a Dómhoz .Túltatarozták, persze azért van érdekes és szép dolog benne. A legérdekesebb és legértékesebb rész jobbra, a korábban ittlevő Santa Restituata templom, antik oszlopokkal. Innen jobbra hátul van a 4.századi keresztelő kápolna. A nyugati kereszténység legrégebbi keresztelő kápolnája.  Viszonylag jó állapotban maradt meg a mennyezeti mozaik