vélemény 1 Creative Commons License 2023.10.25 -1 1 7597

A múzeummal kicsit elment az idő. A Montesanto funicolare állomás körül vannak olcsó étkezési lehetőségek. Felmentünk a San Elmohoz, már odig is mászni kell, majd onnan néhány perc a San Martino kolostor. Sajnos nem mentünk be, az egyik útitárs nem nagyon akart. Ő már a Régészetibe sem jött be,nem akartuk hogy megint várjunk ránk. 7€. Az előtte levő teraszról fantasztikus a panoráma, a Vezúv gyönyörűen látszik.

Visszamentünk a Funicolareval és PIgaseccan elsétáltunk odaig ahol a via Toledoval találkozik. A Pignasecca 29-ben van egy szendvicses, ahol másnap este vettük a vbacsit. Bagettben rengeteg  füstölt sonka és választani lehet hozzá mindenfélét. Sült paprika, szárított paradicsom, szószok, hagyma , uborka. 6-8€ és nagyon jó. Kiadós.

Leértünk a Toledora, hosszú, hosszabb, mint gondoltam. Jobbra van egy esernyő bolt, 1860-as alapítással. Gyönyörű faragtott nyelű, papagájfejű és hasonló ernyők vannak a kirakatban. És fénykép egy vendégről, aki  nem fizetett csak ajándékba kapta. Károly végre király. Levél a titkárától, amiben megköszöni Károly nevében a esernyőt .Lesétáltunk egészen Castel Nuovoig. Alaposan megnéztük a bejárati domborművet. Az egész le van takarva  egy hálóval, gondolom, hogy a galambok ellen.