vélemény 1 Creative Commons License 2023.10.23 0 2 7595

A hajó a Beverello kikötőbe érkezik, ez a Castell Nouvo közelében van. A környéken építkezések zajlanak, elég kaotikus. A Municipio metró megállónál szálltunk fel több szinten helyezkedik el, kicsit nehéz kiigazodni.

Szállás: Maison Arena. Ez is egy BnB, közel a Dantehoz, szinte a Toledosarkán. Ugyanaz a rendszer, mint Salernoba. Közös előtérből nyílnak a  szobák. Tágas, kényelmes ágyak, új fürdőszoba. Egy gond: a szoba egy mellékutcára néznek, ami éjszaka nagyon zajos. A többiek jó alvók, ők konnyebben l tudtak aludni, én nem. Itt is a szomszéd  kávézóban, volt reggeli, de nem járt hozzá narancslé. Viszont nagyon jó és nagy volt a süti. Három ágyas szoba 3 éjszakára 354€. Kártyával is lehet fizetni.

Két teljes napunk volt. Első nap felmentünk a Régészeti Múzeumba. Szállástól 10 perc séta. 4 éve a pompeji és herkulaneumi freskók, mozaikok és az egyiptomi részleg volt a program. Most a szoborgyűjtemény. Ez egy nagyon gazdag szoborgyűjtemény. III. Károly anyai ágon örökölte meg a Farnese  család vagyonát.  Sok és nagyon jó szobor. Készültek egy Picasso kiállításra, a művek még nem voltak kiállítva. Picassora nagy hatással voltak az itteni művek, főleg a un  Farnese Herkules és a Farnese bika. Nagyobb hatással, mint  a Louvre antik szobrai. De azért megnéztük még egyszer a Pompeji anyagot is. A mozaik részleg zárva van Elég sokan voltak. Több,mint 3 órát voltunk.

Én itthon Laptopot használok, telefont csak utazáskor. A laptop  nem fordít le mindent magyarra automatikusan. A telefon igen. A múzeum honlapja a jegyárak részen a következőt írta: teljes kislemez 18€. ????. Olaszul : intero singolo. Normálisan fordítva egyéni belépőjegy. Mert van kettős jegy is, amikor ketten együtt vesznek jegyet, akkor csak 16€/fő. A nagyobb baj,  az hogy a jegy már . Az egyéni jegy 23€, a kettős jegy 21€/fő