pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.08 0 0 22334

Megint a jo oldalra altunk vagy ekkor is nyomjuk a béke tárgyalás kell, nem ítéljük el Iránt (Putyin szovetsegeset) ?

 

 

Izrael mar Libanont - akinek Hezbollallah jo kapcsolatban álló vezetojot alig 2 éve dicsérte Szijjarto is támadja az Irán által támogatott terroristák miatt!

 

Ugyanis Izrael történelmi békekötés szélén allt Szaui-Arabiaval es az Iran szamara elfogadhatatlan, hiszen számukra Izrael léte is az.

 

  • Az Amerikai Egyesült Államok után az EU is szankciókat vezetne be a Hezbollahhal kapcsolatban álló libanoni politikussal, Gebran Bassillal szemben. Szijjártó Péter bejrúti látogatása alkalmával Magyarország támogatásáról biztosította a politikust. Fabók Bálint a G7 munkatársa szerint ezzel  Magyarország ellehetetlenítheti a szankció bevezetését.

 

 

Libanonra is tüzet nyitott Izrael

Az izraeli hadsereg tüzet nyitott Libanonban arra a területre, ahonnan néhány perccel korábban Izrael felé lövéseket adtak le az ország északi határvidékén.

Vasárnap reggel Dél-Libanonból rakétákat indítottak a Dov-hegy felé, melyekkel a hadsereg szerint egy olyan, a hegyen felállított nagy hatótávolságú radarberendezést próbáltak megsemmisíteni, amely a Libanonból és Szíriából érkező rakéták felderítését és nyomon követését szolgálja.