DKori86 Creative Commons License 2023.09.25 0 1 79640

Sziasztok!

 

Okulásképpen leírom a lámaságom/történetem, hátha más is hasonló cipőben jár vagy tervez hasonlót! :)

 

Szóval ugye többször említettem, hogy 2DIN Android fejegységet használunk (többek közt) a Swiftben (is), megelégedéssel, mert ahogy és amire mi használjuk arra számunkra ár/érték arányban perfect a tudása...bármilyen Androidos appot rá lehet telepíteni (kvázi tablet), szóval egy kifejezetten autós Launcherrel/főképernyő programmal (Agama a neve) használjuk, 90%-ban netről streamelünk rajta zenét (Spotify, vagy az én becsípődésem az olasz rádióállomások hallgatása online :D ), de persze telefonról is játszik bármit bluetoothon, telepítettem hozzá tolatókamerát, van rajta online/offline navi (Waze, GoogleMaps, HereWeGo), és szintén a szubjektív mániám miatt AndroidAuto is van rajta (egyszerűen mert navigáláskor annak a felülete kezelhetőbb számomra, mint a fixen telepített appok, plusz ugye ha AndroidAuto-n a telefon Wazeját tükrözi ki, akkor az abba elmentett kedvencek/címek/tervezett utak egyből megjelennek a fejegységen, nem kell a cím beírásával baxakodni - jellemzően előre elmentem telón a célt...), szóval gyakorlatilag mindent IS tud amit akár egy mai autöban elvárnánk. Egyedüli gyengepontja az FM rádió harmatos vételi képessége (jelerősítővel is!), így aki sokat rádiózik/rádiózna az nem fogja annyira imádni...plusz okulásként a legelső vásárlásunkból az zavart, hogy a 3 éve vett fejegységnek nincs mikrofon bemenete ( a beépített mikrofonnal botrányos a telefonálás/kihangosítás), illetve az 1GB RAM os változatunkon nagyon lassan indulnak el az appok és irtö lassan bootol be (az OFF-omban 2GB RAM van, az már elég, nem bántóan lassú, több RAM-al meg nyilván mégjobb :) ).

 

Na ezeken okulva/felbuzdulva, mivel újra sűrűbben lesz a Swift is hadra fogva, upgradeeltem ebbe is egy külső mikrofonos 2GB RAM-os fejegységet. A lényeg most jön: beépítés után jött a sokk, hogy ez is kínkeservesen lassan bootol be, míg az OFF-omban kb 2mp alatt. Miután lement a sz*r az agyamból, rájöttem a turpisságra > amit 3 éve a másik fejjel kaptam és beépítettem ISO tápkábel (egyik vége ugye a rádióba menő tápcsati, a másik vége ISO, és ez után jön egy ISO-Suzuki átalakító, hogy a Swift gyári kábelkötegével menjen) na bakker abban a fix12v és gyújtás12v szálak fel vannak cserélve > minden motorleállításkor teljesen "cold boot" állapotig megy a fej, ezért tölt be lassan mert nem tud "sleepelni", ahogy kéne neki. Tegnap felcseréltem a vezetékeket, öröm boldogság, villámgyors lett a technika (esélyes, hogy a régivel is ez lenne, szolíd 3 évig voltam balfax vele :/ ), a 2GB RAM-al normális sebességgel indulnak el az appok (nem kell fél-1 perceket várni), és a külső mikrofonnak hála tökéletes a kihangosítás, teljesen használható. :) Szóval végre összeállt, így lett kerek (így már valóban csak a gyenge FM vétel hátrány a gyári rádióhoz képest, az meg nem érdekel).

 

Szóval kicsit hosszú lett, minden esetre akinek ilyen (főleg ha kínai) ISO átalakitós kábellel van megoldva a rádió áramellátása, érdemes megnézni, hogy ki-kivel van, mert ezek 99%, hogy eleve félrekötve jönnek kínából (az új fejhez kapott ISO tápkábel is itt van az asztalon előttem, ezen is fordítva van a piros és sárga vezeték kötve...innen jöttem rá! :) )!