Never Man Creative Commons License 2023.09.25 -1 1 14651

Lehet hogy még ez évben újra elmegyek Máltára, ami esetén bevállalom hogy réztisztító folyadékkal lemosom és felpolírozom a nagykövetségi táblát - gondolom előtte nem árt szólni a portán hogy le ne tartóztassanak.

 

Máltán nagyon jó rézcuccok vannak, köszönhetően a viktoriánus múltnak és izlésnek. Néhány apró dolgot mindenhol gyüjteni szoktam amerre járok, és beépítem a házamba:

 

Az elsőt pár évvel ezelőtt Birgu-ban vettem az ócskapiacon, és ma a konyhaszekrényem oldalát díszíti. A lányom férje vitt el oda autóval. Egy kreol, vélhetően arab ember árulta, megkérdeztem mennyi, azt monddta hét euro. Tuti ideadta volna 4-5-ért , de én nem szeretek alkudozni, letettem hogy köszi.  A vőm odament hozzá, nyájasan üdvözölte, beszélgettek pár szót nagy mosolygások közt arabul amiből semmit nem értettem, erre az elővett egy nagy selyempapírt, gondosan becsomagolta és mosolyogva ideadta, hogy grátisz vigyem és szép napot. Utána tudtam meg hogy földiek és jó cimborák.

 

A második fotón fiókfogantyúk vannak, ez a legújabb szerzeményem. Hamrunban az egyik kis utcára kiraktak egy teljesen szétkorhadt fiókot hogy majd a szemetes elviszi másnap, azon fedeztem fel a gyönyörű fogantyúkat amiket aztán szerencsésen le lehetett szerelni a fáról. Egy kis tisztítás és polírozás után majd keresek funkcionális helyet neki. 

 

 

Előzmény: Jeff. (14650)