pó_apó Creative Commons License 2023.09.20 0 4 12759

 

Köszi!

 

Ellenben a könyv megjelenése picit csúszott azért is, mert a Libri -gondolom, reagálva a csúnyaságok miatti büntetés elkerülésére- utólag befóliáztatta a hozzá kerülő -amúgy 5.000 Ft feletti, azt mondja, összes- könyveket. Ügyes: egyrészt ez alatt lényegében már nincs is könyv, de meg van a hivatkozási alap, drága ezért óvjuk, és így aztán nincs baj, ha valaki azt népszerűsíti a könyvében, hogy jobb lenni szépen szóló nádihegedűnek akárhol is, mint faköbözőnek a Bükkben, az már ki van védve. Na, most a könyvben írok a Nopcsa Ferencről, aki majdnem albán király lett, amúgy világszerte elismert tudós volt, és egy depressziós rohamában megölte magát, és a „vele gyöngéd szálon kapcsolódó titkárát”. Juj! De remélem ezzel nem népszerűsítem, hogy álljunk be izének, hogy aztán megölhessünk valaki másik izét, de kicsit aggódok, mert -könyvesbolti szokásokhoz híven- egy (!) könyvről csak leszedték a fóliát az egyik boltban (nemmondomhol), hogy lehessen belenézni.

És most olvasom, az (agy)bajtársak egyik jelese -épp útban volt Brüsszel felé, valszeg felvenni a giga fizetést a Mocskos Únijótól- talált egy (!) fujj-fujj könyvet a Ferihegy egyik könyvesboltjában, ami nem volt lefóliázva, és emiatt a Ferihegyen szokásos számos lődörgő kiskorú akár még bele is olvashatott volna!

A Skozicai Szűzanya Valamennyi Áldott Könnycseppecskéjére esküszöm, régen voltam már így megrendülve!

De hálistennek, tudta mi a dolga megtette a bejelentést a Legfelsőbb Hatóságnál -én a helyében a 112-t tárcsáztam volna, kényszerzubbony igénnyel- úgyhogy mehetünk ezután repülni, gyerekkel is, phűű.

Amúgy Nopcsa sztorija remek.

Előzmény: Béci 72 (12758)