Törölt nick Creative Commons License 2023.09.08 0 0 3316

Erre teljes körűen baromi hosszan lehetne válaszolni,egy részét szerencsére előttem megtették.

 

Gyakorlatilag az a bajod, hogy vagy ordít a  füles, vagy ha leveszed nem tudsz jó felvételt csinálni. megoldási lehetőség 4-5 is van, megpróbálom vázolni.

 

Konfiguráció: mind a füled mind a szgép a zongorába bedugva

 

1. Feltekered olyan hangerőre a fülhallgató kimenet ami még számodra elviselhető, de lehetőleg a legnagyobb legyen. A másik ugyebár rákötve a szgépre. A számítógépen lehet állítani a bemenő jel szintjét (persze a legideálisabb ha tökéletes vonal szint érkezik, mert a bemeneti A/D átalakító itt dolgozik a legjobban és a legszebb hangminőségben).  Ezt a windows beállításaiban meg kell tenni. Hogy hol találod? Több helyen is lehet, nem tudom milyen oprendszer van pontosan a gépeden. Mindenesetre jobb alul találsz a képernyődön egy hangszórót, ezt alapból csak hangerő állításra szoktuk használni, de alkalmas másra is. Jobb egérrel klikkel rá, és valami ilyesmit fogsz látni:

 

Na most innen egyéni kezd lenni a  dolog. Nézd át a rögzítőeszközöket meg a Hangerőszabályzó és hangkeverő beállításokat. Találsz-e vajon itt egy "potmétert", csúszkát amivel állíthatód a bejövő jel szintet? Mert sok esetben a hangkártyára telepített driver átveszi az uralmat, és itt semmi nem jelenik meg, akkor a hangkártya driverében kell keresgélni. Pl nálam ez ilyen ezen a gépen, egy beépített Realtek hangkártya van a gépben. A Realtek vezérlése rengeteg helyről elérhető, mutatok pár lehetőséget, példát hol érdemes keresgélni - de azt tudni kell minden gépen kicsit más lehet!

Jobbra lent az előbbi hangszóró ikon mellett találsz egy kis felfelé nyilat, amiben rejtet ikonok vannak, a háttérben futó programok (egy részét tudod elérni, pl  ha szerencséd van a hangkártya vezérlőt is. Nálam ezen a gépen pl így:




Itt meg kell nyitnia  felületét, és valami programnak ki kell jönnie ahol kb minden is állítható - és innentől egyéni..  Itt olyasmit kell keresni, hogy felvétel vagy bemenetek és a hozzá tartozó "csúszkát" kell megkeresni, ezzel lehet állítani a bemenő hang szintjét. Fontos megjegyeznem, hogy vonal bemenetet keress.m Mutatom az mén példám ezen a gépen. Itt van a felvételi hangerőszint állító, de előtte pl nekem alul is be kell állítanom melyik bemenetet állítom. Szóval összetett a dolog és innen egyéni és gép függő driver függő mit hol találsz meg.





Majd folytatom, de most bömböl a gyerek és mennem kell. addig is a fentieket nézd át.

(a bajom hogy innen több oldalt kell megírni, hogy esetleg eljussunk a  végeredményhez, ha nem értesz hozzá :-( )


 

Előzmény: Ivett8301 (3313)