DKori86 Creative Commons License 2023.09.03 0 0 79618

Sziasztok!

 

Gondoltam elmesélem: nálam vendégeskedik most 11 napot az 1.5 GS, hogy amíg gazdiék nyaralnak "felrázzuk" kicsit. :)

 

Külső belső takarítás után megkapta a "szokásos" olaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő szervizt, kapott a sofőrülés feletti kapaszkodó (oda minek? :D ) helyére szemüvegtartót, az első lámpák kaptak polírt (nem profi munka, messze nem újszerű, de nagyon ráfért már mert már sárgásan mattult/opálosodott, most se kristálytiszta de sokat javult és már egyáltalán nincs sárgás fakó beütése - ~5000Ft volt a polírkészlet hozzá, ennyiből próbaképp eljátszani vele elmegy, de való igaz, hogy kb 10000ből megcsinálják profin/szebben...) és bekerült a kétfunkciós világítótest az index izzók helyére egy vezérlőmodullal (modul + a lámpicsku ~10000 Ft postával...), nagyon faja > járó motornál jégfehér DRL, ha indexelsz átvált narancssárga villogásra, ha helyzetjelzőt kapcsolsz lekapcsol, szóval (bekötve) szabályos(an van). :)

 

Szóval végéhez ér a lista, most már ő is majdnem amit csak lehet ugyanazt tudja, mint a "nagytesója", ugyanis egy 2017es GL+ S-Cross mellett ő a második autó (értsd. ebben tempomat, esőszenzor és sötétedés érzékelő nincs, de ugyanúgy kulcs nélküli indításos, sok légzsákos, ülésfűtéses, klímás - igaz manuál... - stb. és már ugye könyöktámaszos, szemüvegtartós, nappali menetfényes, érintőképernyős/kihangosítós/navis/tolatókamerás stb.). :)

 

Szóval most pár napig kergetem/próbálgatom én, szeressem a maga módján...akár a fent említett, akár az én volt S-Crossomhoz képest nem fapados visszalépés így beülni ebbe :) érdekes, hogy a mi 1.3 GLX Swiftünkhöz képest ez nyersebb, sutább a járása (nem az erőkülönbségre gondolok, igazából valamennyire érezhető de nem kategóriákkal másabb az ereje neki, inkább kicsit darabosabb de cserébe közvetlenebb - nyilván mert ez 2006os bowdenes a miénk meg 2008as elektromos gázpedálos...), de a pazar felszereltsége miatt nekem mégse savanyú szőlő vele menni (a gazdája mindig megjegyzi, hogy a miénkkel mennyivel simábban, magától értetődően ment amikor pár napig nála volt), ugye a miénk is tud már minden földi jót :D de mivel GLX és nem GS, ilyenkor mindig sóhajtok egyet a kulcsnélküli indítás (feleségem meg az ülésfűtés :D ) miatt. Na de így legalább mindkettőben van a másikhoz képest valami jó, amiért épp azt jó használni. :D