Pirtus Creative Commons License 2023.08.18 0 0 463

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/08/uj-fenyes-ermet-kapott-a-szolnoki-sirhelyen-nyugvo-oreg-olimpikon-kellner-gyula

 

Új, fényes érmet kapott a szolnoki sírhelyén nyugvó öreg olimpikon, Kellner Gyula

 

A család köszönetet mond mindazoknak, akik a maratoni futásban mindmáig egyetlen magyar olimpiai dobogós helyezést elért dédpapa emlékét és szolnoki sírhelyét gondozzák.

A napokban volt 83 esztendeje, hogy az 1896-os első újkori nyári ötkarikás játékokon harmadik helyezést elért, Budapesten született Kellner Gyula 1940-ben, Szolnokon elhunyt.

Sírja a város Kőrösi úti református temetőjében található, melynek gondozását a családtagokon kívül, Gutai István újságíró kezdeményezésére, helyi sportbarátok viselik.

 

Tavaly, Kellner Gyula születésének 151. évfordulóján, április 11-én unokájának özvegye és dédunokája, továbbá a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői, illetve helyi sportbarátok koszorúzták meg az olimpikon sírhelyét.

Idén halálának nyolcvanharmadik évfordulóján a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola képviselője és e sorok írója látogatta meg Kellner Gyula nyughelyét, amelyen egy új, fényes medálra cserélték a megkopott tavalyit.