firpoliono2 Creative Commons License 2023.08.11 0 0 19876

Kismaros hegyvidéki részén van a telek. A mostani esőzések után napokig ragadt a föld, annyira kötött a talaj. Te is itt vagy a közelben?

 

Mariskát kedvelem, de mint minden fajta, ő sem hibátlan. Az íze számomra nem etalon, nem az igazi. Kicsit olyan az érzésem, mintha egy magonc barackot, egy parasztbarackot ennék. Összeségében azért elfogadható a gyümölcse, de egy Champion nagyságrendekkel jobban ízlik. Tudom, különböző érésidejű barackokat eleve nem célszerű összehasonlítani, de ha már felmerült a Mariska és az, hogy kedvencem-e, akkor csak a saját tapasztalatból tudok kiindulni, amiből eddig sajnos nem sok van.

 

Mariska nagy előnye, hogy kevésbé kopaszodik, mint a Champion, attól egyelőre edzettebbnek tűnik és a mostaninál szakszerűbb metszéssel szerintem jobb gyümölcsminőséget lehetne elérni. A kertben mindenképpen helye van, mert összességében jó fajtának tartom.

 

Ha csak az íz számít, akkor nálam a favorit a Champion. Ez a fajta már azzal meghódít, hogy éréskor méterekkel távolabb érezni lehet a csábító őszibarack illatát. Amíg van őszibarack a kertben, addig Champion is lesz benne.

 

Fordtól tartok az íze miatt. Még sose kóstoltam, de eddig inkább olyan tapasztalásokról hallottam, hogy ne várjak egy ízbombát ettől a fajtától.

 

 

Előzmény: naivkezdo (19873)