Mr. Hadley Creative Commons License 2023.08.08 0 0 9013

Megnézem a bookingos önrész kiváltós dolgot, de szerintem ugyanolyan harmadik feles biztosítást kínálgat 25 euróért mint a többiek. Egyébként a booking engem egy rentalcars.com-os lapra visz, melynek a tetejére odabiggyesztették a booking fejlécét.


Gondolom nem a depozit fizetését váltod meg az általad említett "önrész kiváltással", hanem a booking/rentalcars által ajánlott biztosító a káreseménynél beszáll a kárrendezésbe az önrész erejéig. Ezt teszik úgy, hogy a bérbeadó bevasalja rajtad, te pedig a kapott számlákkal házalsz majd annál a biztosítónál akihez a booking/rentalcars küldött és az fizeti vissza a saját pénzedet. Kizártnak tartom hogy kihagynak a procedúrából.

 

A fullbiztis költség azért a sokszorosa a bérbeadónál, mert az egy valós biztosítás arra a járműre amibe be fogsz ülni. Valósnak annyiban valós, hogy úgy csinálnak mintha biztosításra költenék, miközben a pénzt simán benyelik és a károkat a saját partnercégeiknél javíttatják. Horror drága, kétségtelen, de ha letörik rólad az autót, akkor visszaadod a kulcsot a bérbeadónak, bocsikaaaa, és hátat fordítasz. Ha nem biztosítod a kocsit náluk - pl europcar - akkor még a javítás idejére kieső bevételt is követelhetik tőled, azt pedig nem fedi a 25 eurós biztosítás. Azt meg hogy a brand biztosításra költ vagy sem, az nagyon nem érdekel, engem hagyjanak békén.

 

Törtem már bérelt Volvo XC60-ast. Saját erős volt az esemény, én voltam a balf.sz. Madeirán esett rám akkora faág, hogy azt hittem itt a vég.

Nekem spec nem éri meg harmadik félnél biztosítani. Szabi alatt nem stresszelek azon, hogy mi történik az autóval.

 

A Sixtnél a 300-as depó a fullbiztis autón eléggé sértő. Azért gyűjtik be hogyha van gyorshajtásod, tilosban parkolásod, kihagyott autópálya kapud vagy neadj 10 literrel kevesebb dizellel viszed vissza az autót "hiszen úgy is telit mutat", akkor azt ebből állják. Az etollra további 75 vagy 100 eurót zárolnak.

Dehát az Europcar vagy a Herz a Sixtnél is drágább.

 

Jól elkalandoztunk a credites kérdéstől, de a lényeg az, hogy akkor spórolsz ha közvetítőnél biztosítasz, de akkor legyen hitelkereted egy vastag depositra.

A spórolás mértéke a saját rizikó tűrésedtől függ, nem attól hogy milyen jó vezető vagy, mennyire nem tud kifogni rajtad egy olyan gépkocsi átvevő, aki arra van kiképezve hogy olyan hibákat lásson meg az autón, amit te átvételkor észre se vettél.

 

Aztán ott vannak a lowcost kölcsönzők, akikkel nincs semmi baj. Nem kérnek hitelkártyát, nem kérnek deposítot. A napi áraik úgy vannak kalkulálva hogy fedezze számukra a rizikót. Na náluk előre fizetsz.


Nazaré emléke engem a mai napig megmosolyogtat: https://janoo18.blogspot.com/p/blog-page_25.html

Előzmény: _Eti_ (9012)