manta-z Creative Commons License 2023.08.07 0 0 6011

Részben egyetértek azonban a gyakorlati tapasztalatom az, hogy a nagyon kis torzítású készülékek  sem jók , konzerv zene hallgatásra mivel a hangrögzítő eszközön is rengeteg információ elvész amit bizonyos fokú torzításokkal lehet visszahamisítani a lejátszáskor. Az ilyen extra kis torzítású rendszerek hangja, steril unalmas üres, persze minden az arányokon múlik. Van egy erősítőm jó 10 éve csináltam Current Feedback topológia szinte mérhetetlen torzítással rendelkezik. Sosem hallottam olyan tiszta hangokat, de egyben a világ legunalmasabb hangját produkálja, egyelőre még megvan a szekrény mélyén bízok benne, hogy lesz hozzá egyszer megfelelő minőségű forrás. 

Purifinél benne van az esély, hogy egy ugyanolyan fellángolás lesz mint az összes D osztályú csoda (Millenium Takt, Moll stb.) . Nem követem napi szinten a fejlesztéseket, de nem tudom mikor jön el a pillanat amikor a kimenetei aluláteresztő szűrő nem fog a hangra halálos kombinációt alkotni a hangsugárzóban lévő hangváltóval. Minél komplexebb a hangsugárzó hangváltója annál jobban katyvasz lesz az egész hangkép, szerintem a D osztály egy helyre való az egyutas hangsugárzókhoz azokkal zseniálisan tudnak megszólalni. Ezekkel a D osztályú cuccokkal az szokott lenni, hogy nem talál benne hibát az ember aztán pár hónap múlva valamiért visszakapcsolja a "régi" AB osztályú erősítőjét és megkönnyebbülve hallgatja azt tovább. A D osztály meg megy....1-2 olyan D osztályú megoldást tudok melyre nem jellemző a D osztályra jellemző tipikus hang azonban ezek a készülékek is borzasztóan érzékenyek a rájuk kötött hangsugárzókra és ezáltal nem tudnak a különböző környezetekben kiegyensúlyozott megszólalást biztosítani. 

 

A kapcsolás melyet betettél szerintem csak elvi síkon létező szimulátoros dolog lehet. Az IOP 2 műveleti erősítő, gondolom kis áramú valaminek ebben a felállásban a teljes tápfeszültség  tartormányt illetve a OPA2 teljes kimenőfeszültség tartományát le kell kezelnie. Ilyet 10-20W feletti kimenőteljesítményhez tartozó tápfeszültség tartományra igen nehéz és/vagy költséges lehet, kicsit nagyobb teljesítmény esetén meg ebben a formában kivitelezhetetlen. Átrajzoltam kicsit. Az IOP2 ennek az egésznek a méregfoga így kiesett és a legjobb alkatrész a hifiben aminek nincs hatása a hangra az amelyik nem szerepel a kapcsolásban. 2 legyet egy csapásra.  Talán használható így, nem szimulátoroztam le. Nem nagyon hiszek ebben a koncepcióban, de már megtanultam, hogy a hifiben soha ne mondd azt, hogy soha mert nagyon lehet esni, úgyhogy össze fogok drótozni valami hasonló kapcsolást, mivel a sokéves szakmai tapasztalatod és számos érdekes kapcsolást publikálátál már ezek miatt adok a szavadra. 

Előzmény: exhighand (6010)