Pirtus Creative Commons License 2023.08.03 0 0 184

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/08/elvesztette-minositeset-az-egykor-szebb-napokat-latott-szolnoki-tisza-szallo

 

Elvesztette minősítését az egykor szebb napokat látott szolnoki Tisza Szálló

 

"A közkifolyó technikai okok miatt átmenetileg nem üzemel, olvasható egy kiragasztott papíroson a Tisza Szálló artézi kútjánál. Olvasóink jelzései alapján jártunk utána a lehetséges magyarázatoknak, de gyorsan kiderült, hogy egy műszaki hibánál összetettebb okok húzódhatnak meg a háttérben.

 

A korábban alkalmazott gyógyvíz minősítése megszűnt a több száz méter mélyről felszínre törő termálvíz esetében.

A gyógyászati szolgáltatásoknak is hűlt helye. Ráadásul egy magát megnevezni nem kívánó informátorunk szerint az egykoron patinás hotelre a vendégei miatt ma jobban illik a munkásszálló elnevezés.

 

Azonban a falra szegelt kitüntető cím hamiskás képet mutat, miután a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége már régen „leminősítette” közösségi oldalán a Hotel Tiszának nevezett szállodát, melyet a portálon a csillagaitól megfosztották, és „nem minősített” állapotba helyezték.

 

A rendszerváltozás után privatizálták az addig a HungarHotels szállodalánchoz tartozó szolnoki szállót: 1992 májusától egy vállalkozói kör vásárolta ki, majd pedig 2010 októberétől kínai kézbe került.

A jelenlegi tulajdonos a korábban félmilliárd forintért megszerzett létesítményt ma kétmilliárd forint feletti összegért adná el a városnak, ám ez a kiadás tönkrezúzná Szolnok költségvetését..."