amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 2023.08.02 0 0 141

https://www.startlap.hu/vasarlas/rendkivuli-nyugdijemeles-varga-mihaly/

 

Biztos, hogy nem lesz rendkívüli nyugdíjemelés novemberig

 

Varga Mihály szerint az emelés módszerének pontosítására sem fog sor kerülni.

“A kormány joga eldönteni, hogy november előtt kiegészíti-e nyugdíjakat, az emelés módszerének pontosítására tett javaslat pedig nem indokolt” – többek között ez a válasz érkezett a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet) elnökének nyílt levelére a kormánytól.

 

Juhász László augusztusban a nyugdíjak 3 százalékos, januárig visszamenőleges emelését, és az ellátások éves növelésének átalakításáról szóló egyeztetést kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, választ viszont Varga Mihálytól kapott – írja a Népszava.

Varga Mihály azt írta, hogy amennyiben az évközi adatok alapján a becsültnél magasabb lesz az éves infláció értéke, januárig visszamenőleg – a törvényben előírtak szerint – novemberben lesz nyugdíjkorrekció.

 

Juhász László szerint a válasz nem érinti a lényeget, ugyanis a legfőbb probléma az, hogy a törvény csak novemberi korrekciót ír elő, becsült adatok alapján.

Ha a becslés nem jó, annak viszont nincs semmilyen következménye.

A Nyuszet elnöke úgy véli, hogy a novemberi korrekció nem képes megóvni az infláció év közbeni hatásától a nyugdíjasokat.