Garashan Creative Commons License 2023.07.22 0 0 12763

Személy szerint sok értelmét nem látom. Azért a 20-30% ablakfelület se kevés az alapterülethez képest. Gyorsan összeszámoltam a saját ablakaimat: nagy jó indulattal 18m², 120m² alapterülethez. Pedig a fürdőszobába és a WC-be is nagy ablakot fogok berakni.

Másrészt szerintem a mai világban nem sok értelme van klasszikus rendszerű elektromos fűtést használni. Itt meg pont arról van szó, mert azt írták, hogy csak áram kell hozzá és nincs se beltéri, se kültéri egység. Akkor viszont az ember a gatyáját is rákölti. Illetve szerintem nagy a hőveszteség is, ha az üveg a hőleadó felület, mert télen elég hideg a külső fele.

Valószínűleg az üvegbe vannak integrálva ellenállás huzalok, vagy valami hasonló technológia. Ha mondjuk valami elektrolit oldat biztosítja a kellő ellenállást a fűtéshez, aminek kb. megegyezik a törésmutatója az üveggel akkor akár nem is zavar a kilátásban.

 

Illetve gondolom nem is olcsó, az üveget se egyszerű pótolni. Hűteni nem lehet vele, drága üzemeltetni, így szerintem nem is lesz sikeres.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (12761)