DKori86 Creative Commons License 2023.07.20 0 0 79606

Szerelő ezek alapján nem tudja megállapítani az okát? Ez azért furcsa.. Nem "zörög" maga a katalizátorod? Nem érzed hullámzónak néha az autó teljesítményét? Gondolok itt arra, hogy esetleg szétesett volna a kerámia a katalizátorban...

 

Laikusként akár lehet a hibád katalizátortól is, vagy ok-okozat alapján valamiért túl dúsítja magát az autó (gyújtás vagy méginkább befecskendezési hiba?) ezért nem ég el minden üzemanyag > így büdös, magas a fogyasztás, károsíthatja a katalizátort, rossz CO értékek stb.

 

Nehéz ennyiből konkrétat mondani... Nálunk minden esetre amikor nálam volt tavaly két hétig folyamatosan anyum 2006os 1.5 VVT GS 5 ajtósa akkor kíváncsian vártam én is, hogy teletanktól teletankig mennyit fog enni, és pontosan ugyanolyan stílusban hajtva, mint ahogy máskor a feleségem 2008as 1.3 GLX-ével szoktam menni talán valami fél liter volt a különbség, ami meg teljesen érthető, plusz szórásként kb bármire rá lehet fogni (pl.: 185/60 R15 vs 165/70 R14, stb...). Anyum is "panaszkodott" az övére, hogy szerinte sokat eszik a városban (de ugye neki csak pill fogyasztásmérő van, plusz tenyleg pár km-t járt vele), majd amikor látta, hogy nálam nem eszik durván többet, mint az 1.3as, így megnyugodott :)

Előzmény: Krapu (79605)