goldenwing Creative Commons License 2023.07.17 0 1 64945

Érdekes volt az egész interjú, mert részleteiben és nem felszínesen beszélt arról, hogy miért akarta megírni ezt a történetet, miről szólt az előadás két nagy része, és milyen volt fellépni a Tokyo Dome-ban.

 

Nagyon sok ajándékot kapott élete során az emberektől, és ezt szerette volna viszonozni ezzel a történettel, ami reméli, hogy bátorítást ad, különösen azoknak, akiknek szüksége van rá. Az alapötlet onnan indult ki, hogy mindig is fontosak voltak neki a szavak ereje, így pl. dalszövegek is, ezért különféle gondolatokból elkezdett írni egy történetet, és így született meg a teljes előadás.

 

A műsor első fele Yuzu történetéről szól, a születésétől az olimpiáig, ezt absztraktabban mutatja be és több benne a fantáziaelem, míg a második fele valóságosabb. Ez a második rész szerinte jobban kifejezi, hogy milyen ő valójában. Külön elemezett programokat is, pl. az Operaház fantomját, a Let Me Entertain You-t, az Ashura-chant. Beszélt a gyerekkori álmokról is, amit a felnőttek sokszor el is felejtenek, pedig hosszú távon ezek adnak energiát.

 

A Tokyo Dome-ban fellépni szerinte nehéz volt, mert a távolság a színpad és a közönség között nagy, az aréna belmagassága is magas, ezért Yuzunak különösen kellett figyelnie arra, hogy az egész helyszín hangulatát irányítsa és a mozdulatai is nagynak látszódjanak, mert az kellemetlen lett volna, ha csak egy kis mozgó pont lett volna a távolban. A végeredménnyel elégedett volt. Ami még tetszett, az az volt, hogy szerinte a műkorcsolya arról szól, hogy amije van, azt fényesítsék, tökéletesítsék a korcsolyázók (ez egyébként a japán kultúrából is fakad, hogy ami van, azt tökéletesíteni kell, nem pedig eldobni és valami újat csinálni mindig). Arra utalt, hogy a legtöbb program, amire korcsolyázott, régről hozta vissza (ugye 2 újabb program volt a show során), mert nem ad elő mindig új programokat. Ez teljesen érthető, hiszen nem tudott volna 10 új programot koreografál(tat)ni és meg is tanulni mind. 

 

Yuzu szerint egy új műkorcsolya stílust alkotott meg, egy új szórakoztatási formát, és teljesen igaza van! Azt mondta, mindent beletett ebbe, ezért nehéz is megmondani, hogyan tovább. Én azért annyira nem féltem, mert egy olyan kreatív ember, mint ő biztos új ötletekkel rukkol majd elő, amikor eljön az ideje.

Előzmény: jinjang (64944)