pzsé Creative Commons License 2000.04.15 0 0 46
Kedves Árpi!

Én már rég nem voltam féléves gyermek akkor, és közösségi életet nem csak KISZ táborokban lehetett élni. Sőt annál jóval színvonalasabb lehetett a táncházakban szórakozni.

Ami pedig a háború ellenes dalokat illeti: nem volt más mint fölülről irányított politikai "nyálverés"!! Nem emlékszem a '68-as csehszlovákiai "kirándulás"-t, illetve az afganisztáni háborút elitélő Rév Tamás, vagy Dinnyés számokra, de lehet, hogy hiányos a műveltségem!!

Ami a jövő nemzedéket illeti: tökéletesen egyetértek azzal, hogy az utánunk jövők tudják meg mi volt akkor. De ne azt a cukormázas, megszépített múltat, amit tíz évvel a kommunizmus bukása után is megpróbálnak elhitetni a jónéppel. Persze, hogy nagyon sokan jól érezték magukat, ezekben a táborokban, hiszen ebben rejlett a manipulálás. Kihasználták azt, hogy a fiatalok többsége szórakozni akar, lehetőleg minél olcsóbban és cserében, jó esetben nem feszeget kényes kérdéseket. Kiváncsi lennék, hogy valódi versenyhelyzetben, tetemes állami pénzek kizárólagos felhasználási lehetősége nélkül, mennyi ideig maradt volna életképes a KISZ?