pannn Creative Commons License 2023.06.30 -1 1 89

Szóval kétszer voltatok. Mikor írtad hol jártatok egyszerűen nem értettem hogy fért ez bele 3 hétbe de így már oké. Ha mégegyszer mennénk akkor mindenképp az Adringitra NP, több idő Sambava környékén és a keleti parton, Kirindy és a nagy Tsingy lenne.Egy guide kivételével a többi tök normális volt és látszott hogy akarnak állatokat mutatni de mivel ők mentek elől így az állat őket látta meg elöször és mire mi látuk volna elmentek. Inkább azzal volt gondom hogy csak ritkán engedtek egyedül mászkálni, főleg akkor ha mások nem voltak. Meg persze teljesen feleslegesek voltak és csak korlátoztak mind térben mind időben. És én ezt nagyon nem szeretem. Annyira nem lehet lerázni őket vagy belógni a parkba hogy még a Mantadia-nál is állandó telepített parkőrség van.

 

Az útvonalunk a követekező volt. Érkezés Tanába, a reptérnél aludtunk egy tök jó szálláson. Másnap elrepültünk Sambava-ba majd azonnal tovább a Marojejy-be, ott három napot voltunk, láttunk sok silky sifakat és én felmentem a csúcsra is. A guide itt alaig akart engedni egyedül mászkálni. Egész úton győzködtem hogy had menjek már egyedül fel a csúcsra de nem engedte. Mikor kérdeztem tőle mikor induljunk reggel hat órát mondott, na gondoltam ha már nem enged egyedül akkor legyen az éjjel kettő ami végül fél kettő lett, nem is nagyon tetszett neki, főleg hogy két órát fagyoskodott a csúcson dehát ő akart feljönni. Majd vissza Sambava. Másnap Vohemar majd Daraina. Daraina-ban láttunk aye aye-t, diamand crowned sifakat és itt volr  a szemét guide. Majd Ambilobén át Mahamasina, Ankarana NP, majd Diego és vissza Joffreville, Amber mountain NP, majd Diego. Inenn délelőtt elreültünk Tana-ba és aznap délután tovább repültünk Toliara-ba. Majd Isalo NP. Aztán Ranomafana NP majd vissza Tana és végül 3 nap Adasiba Mantadia.A repülés kivételével mindenhova taxi broussie-vel mentünk. A 20 személyesbe kb negyvenen.

 

Árak:

Marojejy belépő: 45000/nap guide:70000/nap

Daraina: nincs belépő, szemét guide 20000/fő

Ankarana: belépő 65000/nap guide 120000 grand circuit

Amber mt: belépő:55000/nap guide: 120000/grand circuit

Isalo: belépő 110000/2nap guide: 160000/nap, a canyon de makis és a rats abszolút nem érte meg

Ranomafana: belépő 55000/nap guide:150000

Mitsinjo night walk 35000/fő

Andasibe belépő 45000/nap guide: 80000/4h

Mantadia belépő 45000/nap guide:90000

 

Elég sok lemur fajt láttunk és kaméleonokat de pl zsiráfnyakú bogarat nem és boat sem. De mi a száraz évszak elején voltunk és azokra ez nem ideális. Az indrik "zenéjét" két méter távolságból élvezhettük, és nem provokált hang volt, valami csodálatos volt. Sajnos az utánnunk jövöknek az idióta guide-k magnóról visszajátszva provokálták ki a hangokat. Egyébként több guideunk is szidta a többi guide-t az ilyen fajta viselkedésért.A szállások átlagban 60000-70000 körül mozogtak és tökéletesen jók voltak. Az Ankaránál pl sötétben a bungaloktol el lehetett menni egy éjszakai sétára anélkül hogy bárki látta volna.

 

10000 aryary kb 2.2 EUR

Előzmény: amaszat (88)