astery Creative Commons License 2023.06.28 -1 3 8

Folytassuk egy kicsit, újabb nézőpontokból:

 

Elöljáróban, az előzőekben említett (1968-ra datált) szexforradalom teljes neve a szakértői körökben: Feminista, Szexuális és Kulturális forradalom.

 

Amikor J.D.Unwin munkásságát tanulmányozzuk a kultúrák hanyatlásának okait megismerve, észrevehetjük, hogy gyakran dokumentáltan megjelennek a szexualitás korlátjainak lazításai mellett a mostanihoz hasonló feminista mozgalmak is. Tehát valahogy a kettő egymásra hat. Természetesen egy elnyomottság esetén helyes mind a női szexualitás kiteljesedése, mind a megfosztott jogok visszanyerése irányában folytatott küzdelem. Ám a harc nem ezt eredményezte. A fogamzásgátlásra való törekvésben a régmúlt korokban is számos paraktika alakult ki, köztük a végül is "természetesnek" tartott csecsemőgyilkosságokig. Némely - az összeomlást látó - uralkodó számára ennek betiltása szerepelt az főbb intézkedései közt.

 

A feminizmus dicséretes(?) vívmánya a fogamzásgátló tabletták kifejlesztése, s ezzel háttérbe szorítva sokkal természetesebb, ártalmatlan módszereket is. Sajnos többségük a hormontartalmuk miatt hat a tesztoszteron termelésre, s ez utóbbi hormon nem csak a férfiaknál, hanem a nőknél is jelentős a nemi vágy kialakulásában. Ám a csökkent tesztoszteron szint éppen hogy a nőknél tudja így kialakítani azt, hogy kevésbé vágynak már a férfiakra. Sőt, a tablettákkal bevitt ösztrogén megjelente miatt lanyhul a szervezetük ösztrogén termelése is. S ezt - az ösztrogén hiányt - a biokémiai rendszer egy aromatáz nevű enzimmel oldja meg, amely a tesztoszteront alakítja át ösztrogénné. (az egész folyamat ennél bonyolultabb, s ez csupán a mögötte húzódó lényeg).

 

A kevés tesztoszteront a nők egy része ösztönösen pótolja olyan tevékenységekkel, amelyek annak termelését ösztönzik, ám közismerten inkább a férfi tevékenységei közé tartozik (azaz annak libidója is ettől nőne). Ettől azonban férfiasabbá válnak, nem csak kinézetben, hanem tulajdonságokban is. A Karinthy mondása szerint is, egy férfiasabb nő mellett egy férfi nőiesebbé válik. S bár egy férfiasabb nő a férfiak jó részének kezdetben vonzó, de hosszabb távon már irritáló, s viszolygást keltő. Az elhagyási indokok közt ez ("mintha egy férfi mellett élnék") többnyire szerepel. A női elhanyagoltak egy része emiatt alakulhat ki. Ám a nőt sem vonzza már a nőiessé vált férfi, s úgy tűnik mintha a nő nem kívánná a szexet. De kívánja, csak már nem a férjjel.

 

A fogamzásgátlás egyértelműen népességcsökkentő. Ám kimutatható hatással van a nők szaglására. Aki azt alkalmazza, az olyan férfit választ, amely kémiailag is vonzó számára, mégpedig akkor amikor  a fogamzásgátolt, terméketlen állapotában dönt. Ha gyereket akarnak, és a nő abbahagyja, akkor a termékeny állapotban a nő más szagot érez (ösztönösen, nem tudva róla) és kevésbé kívánja azt a férfit. Azaz a fogamzásgátlás így a tabletta elhagyásával (s a szex kihagyásával) tartóssá válik. S persze a népességcsökkentés is.

Érzékeny téma miatt nem kívánok a terhességmegszakításokkal kapcsolatban semmit sem nyilatkozni, és másnak is javaslom, hogy erről ne legyen itt eszmecsere.

Előzmény: astery (7)