hbm4 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 67874

Bocsánat, megpróbálok egy hozzászólásban mindenkinek válaszolni :)

 

Előzőleg 2007-es Jazzünk volt, 2011-ben vettük, 2016-ban cseréltük a mostanira. Fogalmam sincs abban milyen elem volt, mert nem kellett cserélni, talán még most is az van benne :)

 

Volt egy 2009-es Focusunk, amit idén, 14 évesen adtunk el, a kulcsban a gyári elemmel és szintén nem volt töltve benne a klíma, igaz mindössze 62.570 Km volt csak benne. Egyébként az eladás előtt a kulcsot megtisztítottam, emiatt szét is szedtem. Panasonic elem volt benne, úgyhogy megnézem a Panasonicot és az Energizert is, köszi a tippet ;)

 

Amikor először lemerült a Jazz kulcsban az elem, akkor az Aldiban vettem a pénztárnál sajátmárkást. Használtuk korábban műszaki cuccokhoz (mérleg, hőmérő, ledes lámpa, orvosi eszközök, stb.), jó volt a tapasztalat vele. Az kibírt kb. 3-4 hónapot, párszáz forint volt a 3 db, belefért. Aztán átcsomagolták az elemet, a minősége is romlott, heteket bírt csupán, úgyhogy vettem Grundigot, az volt könnyen elérhető. Ami most a kulcsban van, az kb. február végén/március elején került bele.

 

Nem tudom régen jobb autókat csináltak-e, mindenesetre nem volt bennük ennyi elektronika az biztos. Hogy ez jó vagy rossz azt mindenki egyénileg dönti el, szerintem amikor használjuk ezeket a vezetést segítő dolgokat akkor jó, amikor elromlik, akkor rossz.

 

Visszatérve az eredeti problémára. Tegnap reggel ugye kigyulladt a visszajelző és világított végig amíg a párom beért a munkahelyére. Aztán a munka végeztével délután beült az autóba, de nem jött elő újból, pedig több helyre is ment még. Így nem cseréltem ki egyelőre az elemet a kulcsban, már csak azért sem, mert tegnap megbeszéltem a szervízzel, ahová járunk, hogy ma beugrok hozzájuk és ránéznek. A tippjük egyébként az indítógomb meghibásodása volt, állítólag ez több Jazznél is előjött már. Ma kiderül.