Ka Pál Creative Commons License 2023.05.24 0 0 7305

Köszönöm a válaszod, igazán nem voltam pontos a kérdés feltevésekor. A Dél- és Nyugat-Celebeszen, azon belül is inkább a nyugati parton keresnék néhány napra pihiző helyet. 2 hétbe szeretnék belezsúfolni "valamiket" egy kis nyaralással Makassar és Toraja közötti részen utazgatással inkább ráérősen, mint rohanva. Szeretünk túrázni, így ez lesz az elsődleges cél, aztán majd meglátjuk. Még nem eldöntött, de ha nem találok értelmes programokat és/vagy az időjárás betesz, valószínűleg Kelet-Jáván töltünk még 1 bő hetet hazaindulás előtt. Összességében tehát van 3 hetem, ezt szeretném megtölteni tartalommal.

 

Északra nem mennék most, 3-4 napra odarepülni csak pénzégetés, egyébként is ott az október-november tűnik jobb időszaknak a fényképek és a hisztorikus adatok alapján. Plusz az a rész megérne egy külön utat és értelmesebbnek tűnik inkább Észak-Malukuval összevonni, mint Sulawesi déli részével.

 

Togianra eljutni közúton elég hosszadalmasnak tűnik és erősen megoszlók a vélemények az általam olvasott ott járók között, hogy megérte-e az autózgatást meg még a plusz hajókázást. Ampanában ugyan van reptér, de nem találtam oda induló járatot...

 

 

Bira -szintén az elérhető fényképek alapján- "néplavornak" tűnik, továbbá Makassárból kb. 5 órás autózásnak ígérkezik... Most nézegetem a félúton lévő hegységet, milyen vízesés, természeti látnivaló, túraútvonal lehet érdekes ott. Esetleg így összekombinálva -legalább egyik irányban megszakítva az utat- próbálok szemezgetni Bira környékével.

 

Köszi a tippet, megnézem milyen képek vannak a "Makassar előtti kis szigetekről".

Előzmény: W.L. (7304)