Kismacs34 Creative Commons License 2023.05.22 0 0 67672

Sziasztok!

 

 

41 éves átlagos testalkatú nő vagyok. A problémám a következő: szinte állandósult, éles, jól behatárolható, mellkasi fájdalom bal oldalt kb.: 5-10 cm-re lefelé a kulcscsontomtól. Légzésre, mozgásra, terhelésre…stb.-re nem változik a fájdalom. Szinte egész nap érzem, néha gyengébb néha erősebb. Fájdalomcsillapítóra nem szűnik.

Dohányzási előzményeim: nagyjából 15 évig dohányoztam, átlagban napi 13 szálat. Kb. 4 éve hagytam abba a folyamatos dohányzást és utána már csak négy-öthavonta szívtam el 3-4 szálat kb: 2 nap alatt, aztán megint pár hónap szünet… Igazság szerint, nem is tudtam többet dohányozni (persze nem is akartam), mert azt vettem észre, hogy a dohányzás provokálja a fájdalmat. Egy-két száltól is fáj, és utána kell pár hét mire teljesen megszűnt ez a fájdalom. Tehát a fájdalom egyértelműen a dohányzáshoz köthető. Nem köhögök, nem fulladok, nincs láz.

Most talán egy év kihagyás után megint elszívtam egy hete 2-3 szálat és ugyanaz az éles fájdalom jött elő.

Amikor legutóbb előjött a fájdalom készült más okból (covid) alacsony dózisú mellkas CT, mellkas röntgen illetve légzésfunkció és kardiológiai kivizsgálás is és negatívak voltak akkor a leletek.

 

Akkor mégis mi lehet ez? Nagyon kellemetlen.

Mindenkinek szép napot!